Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Aydemir Seçilmiş Başkan | Kocaelide Bugün

Aydemir Seçilmiş Başkan

Çayırova’da Saadet Coşkusu   Saadet Partisi Çayırova İlçe Teşkilatı, 4. Olağan İlçe Kongresini Pazar günü Belediye kültür salonunda yaptığı coşku ve heyecanlı bir programla gerçekleştirdi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan..

Aydemir Seçilmiş Başkan

Çayırova’da Saadet Coşkusu

 

Saadet Partisi Çayırova İlçe Teşkilatı, 4. Olağan İlçe Kongresini Pazar günü Belediye kültür salonunda yaptığı coşku ve heyecanlı bir programla gerçekleştirdi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı 20. Dönem Refah Partisi Millet Vekili Cafer Güneş, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu ve çok sayıda siyasi parti temsilcisiyle birlikte STK kuruluşları da yoğun katılım gösterdi. Kongreye Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi de katıldı.

ÇAYIROVA’NIN KONUMU ÇOK ÖNEMLİ

Kongrede yaptığı konuşmasına Çayırova İlçesinin konumu itibariyle oluşan önemine vurgu yaparak başlayan Aydemir ‘Çayırova İlçesi bir yanda ülkemizin en büyük sanayi şehri Kocaeli ile dünyanın en büyük metropollerinden İstanbul’un buluştuğu, stratejik bir noktada yer alması ve ulaşım lokasyonuyla birçok avantaja sahip olmasıyla öne çıkmaktadır. Nüfus artış hızı en yüksek ilçeler arasında bulunan Çayırova’mızın nüfusu 140 Bini aşmış bulunmaktadır. Ancak böyle önemli bir konumda olmasına karşın maalesef bu imkânların doğru değerlendirilmemesinden dolayı İstanbul ve Kocaeli’nin arasında sıkışmış, hak ettiği hizmet ve değeri göremeyen bir ilçe haline gelmiştir’ dedi.

KAYNAKLAR İSRAF VE ZİYAN EDİLDİ

Aydemir; Çayırova ilçesinin kaynakları ve zamanı yıllardır rant ve siyasi ikbal uğruna israf ve ziyan edilmiştir derken ‘ilçemizin geçmişten bugüne devam eden sorunları bir idari eksiklikten ziyade zihniyet odaklı sorunlar olmuştur. maalesef yıllarca idarecilerimizin bakış açısı hizmet ve insan merkezli olmak yerine bir kısım lobilerin isteklerine göre şekil almıştır. Böyle olunca da hizmet diye yapılanlar vatandaşa zulüm olmuş ve kaynaklar israf edilmiştir’ dedi. Aydemir konuşmasının devamında şunları ifade etti.

HAKKIMIZ GASP EDİLİYOR / YATIRIMLAR ÇÜRÜYOR

Zihniyet böyle olunca ilçemizin sınırları aleyhimize çizilmiş ve ilçemize ismini veren Sultan Fatih’in otağının kurulduğu ‘’Hünkar Çayırı’’ gibi tarihi mirasımız, ilçe sınırımızın dışında kalmıştır. Tabi böyle olunca ilçemizin maalesef sahili de elinden alınmıştır. Diğer tarafta ilçemizin d-100 karayolu girişi labirent bir bulmaca gibi düzenlenerek şehrimizin cazibesi ve ulaşımı katledilmiştir. Okulları yıkıp yerine yapılan kültür merkezi yıllardır atıl ve ucube bir beton yığınına dönüşmüştür. Kafeterya yapmak için alınan uçak Şekerpınar’da çürümeye terk edilmiştir.

ZİHNİYETLERİ RANT ODAKLI

Bu zihniyet her konuda rant odaklı düşünüyor. Böyle olunca, Hastahane yeri ilk başta, çevre arazileri paylaşılmış yere yapılmak istenmiştir. Emek İnönü kentsel dönüşümü yıllardır çözüme kavuşmamış ve vatandaşa hizmet değil zulüm ve çile olmuştur. Acil bir ihtiyaç olan küçük sanayi sitesi bunca yıldır yapılamamıştır. Değerli katılımcılar, maalesef Çayırova ilçemiz bu iş bilmez, siyasi ikbal ve rant odaklı düşünen yöneticiler yüzünden çok fazla kaynak ve zaman kaybetmiş durumdadır. Hangi konuyu ele alırsak alalım çözüme dair değil, kişi ve ranta dayalı bir bakış açısı olduğunu açıkça görebiliriz. Mevcut iktidarda yöneticiler değişiyor fakat bozuk düzen hiç değişmiyor. Biz Çayırova da yaşıyoruz ve ilçemizin geldiği noktadan da üzüntü duyduğumuz için bu gerçekleri dile getirme mecburiyeti hissediyoruz.

GÜNÜ KURTARMA YAPILIYOR

Yaklaşık 150 Bin nüfuslu ilçemizde halen bir devlet hastanesi yok, mevcut yönetim Hastahane için hafriyat aldırdı ve ihalenin yapıldığını belirtti ancak kamuoyuna bu konuda herhangi bir aydınlatma yapılmadı. Umarız ki hastanemiz vaadedilen tarihte hizmete alınmış olur. Yine kronik bir sorun olan elektrik kesintileri. Bu artık bir sorun değil çile haline geldi. Bu konuda da alt yapı eksikliği var. Arızayı geçici olarak gidermek kalıcı çözümden daha ucuz olduğu için ilçemiz bu çileye maruz bırakılıyor. Tüm bu sorunlar ve uygulamalar bizlere şunu açıkça gösteriyor ki, kökten bir zihniyet ve bakış açısı değişikliği yapmak zorundayız. Kısır siyasi tartışmaları ve çıkarları değil vatandaşımızı ve ilçemizi öncelik alacak siyaset ve uygulamaları hayata geçirmeliyiz.

BİZ ŞUNLARI BENİMSİYORUZ

Saadet Partisi olarak biz, adaletin gerçek manada tesis edildiği bir belediye yönetimi anlayışını benimsiyoruz. Belediye yönetiminde ehliyet, liyakat ve dürüstlüğün dikkate alındığı, yandaşlık ve torpilin olmadığı, kul hakkının yenilmediği bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Hizmetlerimizin insan merkezli olması ve sorunların ortak akılla çözülmesi için toplumun tüm kesimlerinin dahil edildiği istişareye dayalı bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Her alanda dürüstlük ve doğruluğu ahlaki bir zorunluluk olarak gören, sorumluluk ve emanet bilinciyle hareket eden bir yönetim anlayışını benimsiyoruz.

AYDEMİR; TEŞEKKÜRLER

Aydemir katılımcılara teşekkür ederken son olarak şunu söyledi. ‘Kıymetli misafirler değerli katılımcılar… Bizim tek bir amacımız var, 52 yıllık milli görüş tarihimizde bu amacımız hiç değişmedi. Erbakan hocamızın dediği gibi… Her yerde, her zaman ve her şartta hakkı üstün tutmak, tüm mücadelemiz bunun içindir’ Dedi.

ZAFER MUTLU; İKTİDAR TÜKENDİ

Kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde kürsüye çıkan Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Çayırova ilçemiz geçmişten bugüne samimi ve gayretle teşkilat çalışmalarını sürdürüyor. Bundan sonra da yeni yönetimle bu çalışmalarını gayretle sürdüreceğine olan inancım tamdır. Ülkemizin her alanda karşı karşıya kaldığı bu olumsuz tablo bize şunu gösteriyor. Mevcut iktidar siyaseten tükenmiş ancak siyasi ikbal ve kişisel çıkarlar uğruna bu durumu görmezden geliyor. Bunu değiştirmek için her zamankinden daha fazla çalışma sorumluluğumuz var’ dedi.

CAFER GÜNEŞ; KAVGA EDENLER ÇÖZÜM BULAMAZ

Kongreye misafir olarak katılan 20. Dönem Refah Partisi Kırşehir Milletvekili ve Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı Cafer Güneş, Siyasi konuşmalar bölümünde kürsüye çıkarak Ülke ve Dünya gündemine dair açıklamalarda bulundu. ‘Ülkemizde yönetim bazlı yaşadığımız yada ilerde yaşamamız muhtemel problemlerin ana kaynağı, sorunların çözümünde başvurulan yaklaşımlar ve yollardır. ‘Akılcılık yerine çıkarcılık, istişare yerine ben ne diyorsam o olur, kucaklayıcı olmak yerine ötekileştirmek, toparlayıcı olmak yerine dağıtmak, liyakat yerine yandaşlık demek Çözüm değil sorun getirir’ diyen Güneş, öncelikle siyasiler oy beklentisi için bu milleti birbirine düşürmekten vazgeçecekler. Bizler siyasi rakipleriz düşman olmamalıyız. Kavga edenler mantık ve ortak nokta bulamazlar’ dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL