Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Aydın, vatandaşların stok yapmasına gerek yok | Kocaelide Bugün

Aydın, vatandaşların stok yapmasına gerek yok

Panik Yapmayın, Stoğa Gerek Yok Tüm dünyada artarak etkisini gösteren Corona Virüsü’nün ülkemizde de görülmesiyle paniğe kapılan vatandaşlar, marketlerin gıda ve temizlik raflarını boşaltarak evlerine stok yaptı. Konuyla ilgili olarak..

Aydın, vatandaşların stok yapmasına gerek yok

Panik Yapmayın, Stoğa Gerek Yok

Tüm dünyada artarak etkisini gösteren Corona Virüsü’nün ülkemizde de görülmesiyle paniğe kapılan vatandaşlar, marketlerin gıda ve temizlik raflarını boşaltarak evlerine stok yaptı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Gebze BBB – Gebze Bakkallar Bayiler Büfeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Secaattin Aydın, vatandaşların stok yapmasına gerek olmadığını belirtti. Bakkal, market, süpermarketlerde yeterli miktarda ürünün stokta olduğunu belirterek “ Ülkemiz temel gıda yönünden çok zengin. Çin’de uygulanan gibi sokağa çıkma yasağı uygulanacağı söylentileri sebebiyle halkımız korkabilir bu normal ama temel gıdanın stoklanmasının gereği yok. Bakkal, market, süpermarketlerde yeterli miktarda ürünlerimiz mevcuttur. Bunun yanında son kullanmak tarihi kısa olan ürünlerin stoklanıp kullanılmaması durumunda ürünler bozulacak ve gereksiz yere harcama yapan vatandaşımıza bu stoklama daha pahalıya gelecek. Vatandaşımız kısa vadeli alışveriş yaparak hem taze hem de daha uzun ömürlü ürünleri alabilir. Sürekli aynı yerden alışveriş yapan vatandaşlar kendi mahallesindeki bakkalın ürün fiyatlarını bilir. Büyük marketlerde belki fiyat artışları olabilir ama mahalle bakkallarında fiyat artışı olacağına inanmıyorum. Tüketicilerimiz fahiş fiyatları gördükleri zaman ALO 175 tüketici hattını arayarak dükkânı ihbar edebilirler.

Gelip kontroller ve gereken işlemler yapılır. Satıcı çok ağır ceza alır” ifadelerini kullandı. Gebze Bakkallar Bayiler Büfeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak, Corona Virüsü konusunda esnafımıza gerekli uyarıları yaptık. Onlar da gerekli tedbirleri alıyorlar. Şunu da açıkça belirtmek istiyorum, bizleri Çin’le veya Avrupa ülkeleriyle kıyaslamak çok yanlış olur. Bizdeki temizlik onlarda olmadığı için o ülkelerde daha hızlı yayılabilir bu virüs” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL