Bacasız Sanayiyi zor günler bekliyor!

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Turizm Kalkınma Ajansı kurulmasına yönelik kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akp Milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan 94 Sıra Sayısı ile bu hafta görüşülmesi..

Bacasız Sanayiyi zor günler bekliyor!

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Turizm Kalkınma Ajansı kurulmasına yönelik kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Akp Milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan 94 Sıra Sayısı ile bu hafta görüşülmesi planlanan Turizm Kalkınma Ajansı kurulmasını öngören yasa teklifine, Turizm sektöründen sert tepkiler gelmeye başladı…

Kanun Teklifi ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan “Kanun Teklifi bu haliyle Temelinden Anayasa’ya aykırıdır. Turizm sezonunun bu sene için iyi geçtiğini gören iktidar ekonomideki kötü gidişin faturasını yükleyecek alan arıyor” dedi.

TURİZMCİ HARACA BAĞLANACAK

Tahsin Tarhan, “Kanun Teklifi, Genel Kurulda revize edilmezse birçok turizmci için işler sanıldığından daha da kötüye gidecektir. Turizm kuruluşlarının net satış ve kira gelirlerinin toplamı üzerinden turizm payı alınacak olması; zar zor ayakta duran turizmcileri iflasın eşiğine getirecektir. Bu Kanun Teklifi ile aslında turizmci kazandığı üzerinden haraca bağlanmak istenmektedir” dedi.

 BACASIZ SANAYİYİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Tahsin Tarhan, “Ülkenin ekonomisinden ve siyasi gerilimlerden en çok etkilenen turizm sektörü, bu yasa ile birlikte “turizm payı” adı altında büyük külfet altına girecektir. Bacasız Sanayi olarak adlandırılan Turizm sektörü bu sezon rekor sayıda turist ağırlamıştır. Yine de yıllardır süregelen ölü sezonların yarattığı ekonomik yıkım toparlanabilmiş değildir. Bizler her alanda yatırımcı, üretici nasıl desteklenir diye çözüm yolu ararken, iktidar maalesef ekonomik sıkıntıların faturasını vergilendirme ve borçlandırma yoluyla vatandaşa kesmekten kaçınmıyor” dedi.

DENETİMDEN MUAF KALKINMA AJANSI

Tahsin Tarhan “Ayrıca teklife göre kurulması planlanan Turizm Kalkınma Ajansı Sayıştay denetiminden muaf olacak.

Yapacağı yatırımlara ilişkin tek karar merci Cumhurbaşkanı olacak.

Denetimden, şeffaflıktan, hesap verebilir olmaktan çekinen bir anlayışın nelere yol açabileceğini hep birlikte görüyoruz. Kanun Teklifi hazırlanıyor, yine sektörün görüşleri alınmamış, ilgili kuruluşların sorunları dinlenmemiş, yetkilendirme ve denetim yine tek kişiye bırakılmış ama faturayı Millet ödeyecek, turizmci ödeyecek. Kabul edilebilir değildir. Bu haliyle Kanun Teklifi asla turizmciye yarar sağlamayacaktır. Derhal geri çekilmelidir.” Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL