Genel Güncel Manşetler Politika

Bahçeli’den ’Dokunulmazlık’ Açıklaması

Bahçeli, Meclis Genel Kurulu’nda HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde milletvekili eksiği doğması halinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu açığı kapatacağını açıkladı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Dokunulmazlıkların Kaldırılmasıyla İlgili” yaptığı yazılı açıklamada, milletvekilliği..

Bahçeli’den ’Dokunulmazlık’ Açıklaması

Bahçeli, Meclis Genel Kurulu’nda HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde milletvekili eksiği doğması halinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu açığı kapatacağını açıkladı.

bahceli-993-640x360

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Dokunulmazlıkların Kaldırılmasıyla İlgili” yaptığı yazılı açıklamada, milletvekilliği dokunulmazlığı etrafında büyüyen tartışmaların ana amacından saparak gerçek zemininden savrulduğunu ibretle ve teessürle izlediklerini belirtti. Bahçeli, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TESK ziyareti esnasındaki temelsiz meydan okuması milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili arayışlara farklı bir boyut kazandırmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi elbette bu meydan okumayı karşılıksız bırakmayacak, bu resti alttan almayacaktır. HDP’li milletvekillerinin yasa ve anayasa karşıtı fiillerinden dolayı dokunulmazlık zırhına saklanmalarının önüne geçmek üzere oluşan kamuoyu tepkisi bizzat Başbakan tarafından farklı bir mecraya çekilmiştir. Bölücü terör örgütünün emel ve eylemlerini reddetmek şöyle dursun, bu ihaneti sahiplenen, teröristlerin taziyelerine yüzsüzce katılan, adeta devlete ve millete meydan okuyan HDP’lilerle ilgili hazırlanan fezlekelerin TBMM’ye gelmesi AKP’yi telaşlandırmış, CHP’yi ürkütmüştür.

Bu yüzden HDP’lilerle ilgili hukukun devreye girmesi savsaklanmak, karambole getirilerek etkisizleştirilmek istenmektedir.AKP ve CHP iki farklı cephede yer almış gibi görünseler de, HDP’yi açıkça arkalamış, kanatları altına almışlardır. CHP’nin kürsü dokunulmazlığı hariç, diğer dokunulmazlıkların topluca kaldırılma talebi; AKP’nin bir kereliğine TBMM’de bekleyen ve her partiden milletvekilini ilgilendiren 506 fezlekeyi Meclis’e getirme önerisi ipe un sermekle birlikte HDP’yi perdeleme sinsiliğidir. Milliyetçi Hareket Partisi AKP-CHP arasındaki paslaşmanın HDP’yi kurtarma manevrası olarak değerlendirmekte ve bu nedenle doğru bulmamaktadır. İşin daha vahim tarafı da CHP ile HDP’nin aynı görüşte buluşmasıdır” ifadesini kullandı.

“Bir yanda Cumhurbaşkanı’nın “dokunulmazlıklar meselesini süratle neticelendirmeliyiz” sözleriyle TBMM’nin vesayet makamı gibi davranması, diğer yanda “parlamento eğer gerekli tavrı ortaya koymazsa bu millet, bu tarih bu parlamentodan hesap sorar” tehdidiyle millet iradesine parmak sallaması yenilir yutulur türden görülemeyecektir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL