Bakan Faruk Özlü Gebze’de Siemens Fabrika Açılışında

BAKAN ÖZLÜ, SİEMENS TÜRKİYE ALÇAK GERİLİM ŞALT CİHAZLARI FABRİKASININ AÇILIŞINI YAPTI. Törene; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili..

Bakan Faruk Özlü Gebze’de Siemens Fabrika Açılışında

BAKAN ÖZLÜ, SİEMENS TÜRKİYE ALÇAK GERİLİM ŞALT CİHAZLARI FABRİKASININ AÇILIŞINI YAPTI.

Törene; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, TÜBİTAK MAM  Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Almanya İstanbul Başkonsolosu Dr. George Birgelen, İlçe Belediye Başkanları, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Siemens Türkiye Ceo’su Hüseyin Gelis, Siemens yetkilileri Klaus Helmrich, Thomas Kalbinger, Oğuz Tezel ve çok sayıda kişi katıldı.

Siemens Türk Ceo’su Hüseyin Gelis ve Siemens yetkilisi Klaus Helmrich’in konuşmalarının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü yaptığı konuşmalarında; “Siemens Türkiye Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikası Açılış Töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu fabrikanın ülkemize, Gebze’ye ve Siemens’e hayırlı olmasını diliyorum. Bir bakan olarak beni en çok fabrika açılış törenleri mutlu ediyor. Çünkü fabrika demek, istihdam, katma değer, ihracat ve üretim demektir. Türkiye’nin üretimine ihracatına ve istihdamına katkıda bulunan her fabrika ve her girişim bizim için bir değer ve nimettir. Bugünde açılışını yapacağımız fabrikanın ileri teknoloji ile donatılmış olması bizim için ayrıca bir memnuniyet vesilesidir. Dünya ve teknoloji sürekli bir değişim ve gelişim içerisinde. Bu değişim doğal olarak üretim tekniklerini de derinden etkiliyor. Bu değişimin dışında kalmak mümkün değil. Bizde Bakanlık olarak bu değişimin dışında kalmamaya gayret sarf ediyoruz.

Açılışını yapacağımız bu fabrika Türk teknolojisi içinde büyük önem taşıyor. Burada 450 kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. Burada yatırımcılar AR-GE ye büyük önem veriyorlar. 550 kişilik bir ekiple AR-GE çalışmaları yapan Siemens’i tebrik ediyorum.

“AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİNDE  CİDDİ BİR NİTELİK SIÇRAMASI YAPTIĞIMIZI İÇTENLİKLE İFADE ETMEK İSTERİM”

AR-GE, tasarım ve inovasyon yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Bu konularda verdiğimiz destekler asla diğer ülkelere göre daha düşük değildir. Bugün itibariye Türkiye’de 762 AR-GE, 138 tasarım merkezi bulunmak üzere, toplam 930 adet AR-GE ve tasarım merkezi açtık. Bu rakamın önemli bir kısmını 2017 yılında gerçekleştirdik. İlk hedefimiz AR-GE merkezlerinin sayısını bine tamamlamak, tasarım merkezlerinin sayısını da 250’ye çıkarmaktır. Elbette nicelik önemli ama nitelik daha da önemli. AR-GE ve tasarım merkezlerinde  ciddi bir nitelik sıçraması yaptığımızı içtenlikle ifade etmek isterim. Son bir yılda Türkiye’de kurulan şirket sayısı 65 binin üzerindedir. Kapanan şirket sayısı ise 12 bin 700’dür. Siemens yetkilisi arkadaşlarımızı Türkiye’de daha fazla yatırım yapmaya çağırıyorum. Türkiye istikrarlı bir ülkedir.” diyen Bakan, tesisin açılmasında emeği geçen Siemens yetkililerine teşekkür etti.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL