Genel

Bakan taşeron işçiler için tarih verdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Sayın Başbakanımızın ifade ettiği çerçevede, yılbaşından önce bu yasayı Meclis’ten geçirmeyi planlıyoruz. Burada Bakanlar Kurulu bir model..

Bakan taşeron işçiler için tarih verdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Sayın Başbakanımızın ifade ettiği çerçevede, yılbaşından önce bu yasayı Meclis’ten geçirmeyi planlıyoruz. Burada Bakanlar Kurulu bir model noktasında karar verdiği anda da hükümet olarak bunu paylaşacağız.” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2018 yılına ilişkin Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu Tasarılarının Geneli ile Sayıştay Tezkerelerinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

TAŞERON İŞÇİLERİN DURUMU

Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik çalışmaların sorulması üzerine, “Taşeron işçilerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği çerçevede yılbaşından önce bu yasayı Meclisten geçirmeyi planlıyoruz. Burada Bakanlar Kurulu bir model noktasında karar verdiği anda da hükümet olarak bunu sizlerle paylaşacağız.” açıklamasında bulundu.

Hazine borçlanması ve faizlere yönelik sorular karşısında da Ağbal, “Bugün Hazine borçlanması ve faiz bakımından son dönemde belki bir konjonktür olarak yukarıya gidiş söz konusu ama genel olarak kamu borcunun milli gelire oranının hala sürdürülebilir seviyelerde olduğunu görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Hazine garantileriyle ilgili orta vadede gerek şehir hastaneleri, gerekse garanti ödemeleriyle ilgili bütçeden gerekli ödenekleri öngördüklerini hatırlatan Ağbal, bütün hesapları bütçe disiplini üzerine yaptıklarını ve daha çok sağlık ve ulaşım alanında uygulanan bu projelerin ülkenin kalkınmasına önemli hizmetler sunacağını söyledi.

Bakan Ağbal, kamu-özel işbirliği projelerinin ülkenin ihtiyaç duyduğu temel alanlarda, yatırımların çok hızlı bir şekilde yapılması, vatandaşların kaliteli hizmet alması, Türkiye’nin büyüme potansiyelini yukarı çekecek, önemli stratejik yatırımların hayata geçirilmesi amacıyla yapıldığını ifade etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL