Güncel

Bakan Zeybekci, TÜMSİAD’ın İftarında

Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) İstanbul Şubesi tarafından organize edilen Geleneksel İftar Programı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin teşrifleriyle İstanbul Mövenpick Hotel’de gerçekleştirildi. Şube Başkanlarının da iştirak ettiği iftar..

Bakan Zeybekci, TÜMSİAD’ın İftarında

Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) İstanbul Şubesi tarafından organize edilen Geleneksel İftar Programı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin teşrifleriyle İstanbul Mövenpick Hotel’de gerçekleştirildi. Şube Başkanlarının da iştirak ettiği iftar yemeğine TÜMSİAD Gebze Şube Başkanı Ensar Korkmaz ile Şube Başkan Vekili Fehmi Okuyucu ve Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Ekinci katılım gösterdiler.

TÜMSİAD Geleneksel  İftar Programı’nda konuşan  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sivil toplum kuruluşlarının önemine  değindi. STK’ların demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu dile getiren  Zeybekci, özellikle iş dünyası örgütlerinin ahilik, ustalık, esnaflık gibi  toplumun temel harcı olan ahlakla bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu  söyledi. Zeybekci, Türkiye’de STK sayısının çok olduğunun iddia edildiğini  anımsatarak, bu alanda Türkiye’nin Almanya ve bazı ülkelerin gerisinde olduğunu,  demokrasinin sadece siyasete emanet edilmeyecek kadar önem arz ettiğini anlattı. Türkiye’nin ekonomik gelişmelerine değinen Zeybekci, “En kötüyü geride  bıraktık. Türkiye, her alanda kısa zamanda çok büyük değişim geçirdi.”  değerlendirmesini yaptı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi,STK’lara,iş örgütlerine,birliklere bir zamanlar sadece  belirli bir kesimin girdiğini kaydederek, “Bugün artık sanayinin her alanında  Türkiye’nin bütün dinamikleri var. Ticaretin her alanında Türkiye’nin bütün  insanı var.” ifadelerini kullandı.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan da 16 Nisan halk oylamasının bir  başlangıç olduğunu belirterek, iş dünyasının hantal bürokratik yapıdan  kurtulacağını söyledi. Bu süreçte gayret ve katkı içerisinde olacaklarını dile getiren Başkan Doğan,  hükümetin çok değerli çalışmalar yaptığını, bundan sonra yapacağı çalışmalarda da  öncekilerde olduğu gibi onlara destek vereceklerini aktardı.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL