Genel

Bakan’dan Belediye Başkanlarına Uyarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’den belediye başkanlarına: Çiçek, böcek, sanatla uğraşmayın, kentsel dönüşüme öncelik verin. İnşaat sektörü Türkiye’de kalkınmanın lokomotifi olacak bir sektör olacak. Bugüne geldiğimizde kurduğumuz şehirlere baktığımızda bu..

Bakan’dan Belediye Başkanlarına Uyarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’den belediye başkanlarına: Çiçek, böcek, sanatla uğraşmayın, kentsel dönüşüme öncelik verin. İnşaat sektörü Türkiye’de kalkınmanın lokomotifi olacak bir sektör olacak. Bugüne geldiğimizde kurduğumuz şehirlere baktığımızda bu şehirler için hangi medeniyet ismini veririz bilmiyorum. Arabesk medeniyeti desek doğrudur. En büyük şehirlerde 100 katlı gökdelen yanında bir baraka, yanında sanayi. Bilinçsizlikle şehirlerimizin canına okumuşuz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 1999 depreminden önce yapılan 15 milyon civarındaki riskli binanın 15 yıl içinde dönüştürülmesi gerektiğini kaydederek, belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Bakan Özhaseki, “Birçok belediye başkanı dışarıda çiçek böcek, sanat, sanatçı, kültür aktivite ile uğraşıyor, arkadaşlar yapmayın. Eyvallah çiçeğe ihtiyacımız var, sanata ihtiyacımız var, sanatçı da gelsin hepsi başımızın üstünde ama ilk işimiz kentsel dönüşüm” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL