Güncel Manşetler Politika

“BANA ABLA İLK KEZ İZMİTLİLER DEDİ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İl Başkanlığı binası açılışı için Kocaeli’de vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener’i İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, Kurucular Kurulu Üyesi Ruhittin Sönmez ve..

“BANA ABLA İLK KEZ İZMİTLİLER DEDİ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İl Başkanlığı binası açılışı için Kocaeli’de vatandaşlarla bir araya geldi.

Akşener’i İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, Kurucular Kurulu Üyesi Ruhittin Sönmez ve ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Akşener İstiklal Caddesi üzerinde yürüyerek esnafa kolaylıklar diledi. Vatandaşlar tarafından “Cumhurbaşkanı Akşener, İzmit’in gururu Meral Akşener” sloganları atıldı. Akşener’e Genel Başkanı Yardımcısı Ümit Özdağ ve ünlü oyuncu Mehmet Aslan da eşlik etti.

Partisinin il binasının açılışında konuşan Meral Akşener :”İzmit’ten bir genel başkanın, İzmitli bir genel başkanın şehrine geldiğinde, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, kendisine İzmit’in abisi dedirten arkadaşın, büyük bir nezaketsizlik, büyük bir terbiyesizlik, büyük bir saygısızlıkla benim çağrı afişlerimi, çağrı pankartlarımı, davet pankartlarımı, indirtmesi; İzmit’in ve Türkiye’nin nasıl değiştiğinin, hangi nobran, hangi saygısız, hangi terbiyesiz bir dille yönetildiğinin, o tavrın göstergesidir. Yuhlamayacaksınız, biz saygısızlıklara saygısızlıkla karşılık vermeyeceğiz. Biz terbiyesizliklere, terbiyesizlikle cevap vermeyeceğiz. Çünkü Türkiye’nin kavgaya değil huzura ihtiyacı var.

Her şeye rağmen siz geldiniz. Bana ‘abla’ lakabını ilk kez İzmitliler kullandı. 1994 yılında, 37 yaşındayken söylediler. Eğer Türkiye’nin ‘Meral Ablası’ olduysam, bunu sebebi İzmitlilerdir. Tekrar söylüyorum, Allah hepinizden razı olsun. Haklarınızı helal edin.”dedi

Meral Akşener ” Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi. Bu ülkede 2002 ile 2016 yılı arasında bu ülkede 29 milyon dönüm arazi ekilmiyor. 29 milyon dönüm arazi 2002’ye kadar ekilirken, 2002’den sonra tarım dışı kaldı. Çiftçiye ölmeyecek kadar bir para veriliyor, gençler büyükşehirlere göç ediyor. Ve yaşlılarda bir öyle hayat yaşıyor. Dolayısıyla tarımda kendine yeten ülkeden çıkıp, buğdayı ithal eden nohutu, mercimeği, soğanı, sarımsağı ithal eden bir ülke haline gelinmişse, bunun sorumlusu 16 yıldır bu ülkeyi yöneten AK Parti Genel Başkanı’dır.

AKP Genel Başkanı arkadaşı 2 problem beklemektedir. Bir, bu arkadaşı aldatanlar var. İki, bu arkadaşı muhtemelen aldatacaklar var. Bu arkadaşı FETÖ’cüler aldattı. ‘Ne istediler de vermedik’ dedi. Rahmetli Kamer Genç bu FETÖ konusuna takmış bir arkadaşımızdı, Allah rahmet eylesin. Her zaman çıkar konuşurdu, bu Bekir Bozdağ’dan tutun hepsi çıkar gelir, rahmetli Kamer Genç’in üstüne yürürlerdi. ‘Hocaefendi’ deyip sesleri titrerdi, gözleri sulanırdı. Bu aldanmaların bedelini siz ödüyorsunuz, yani biz ödüyoruz biz. Kendileri ödese, eyvallah. Millet ödüyor.

Açtırma kutuyu söylettirme kötüyü… Saray koalisyonunun büyük ortağı bizi hainlikle suçluyormuş. Biz kırk kişiyiz, birbirimizi iyi biliriz. Dolayasıyla burada APO’ya sayın diyen yok. Burada şehide kelle diyen de yok. Burada, FETÖ’ya Muhterem Hocaefendim hasretinden öldüm bittim dön artık diyen de yok. Özellikle Saray koalisyonun ortaklarına söylüyorum. Koalisyon yapabilirsiniz, saygımız sonsuz. Yani bir karardır, asla laf etmem. Ama kendiniz koalisyon yapıp, karşı tarafı gayri millilikle yaftalarsanız, küreselcilikle damgalarsanız, o zaman hatırlatacak çok şeyimiz olur.”dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL