Genel Güncel Manşetler Politika Surmanset

Başbakan Yardımcısı Işık, Vali Aksoy’la Kandıra’da

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte Kandıra’ya bağlı Seyitaliler ve Kocakaymaz (Ocaklar)köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinlediler. Köy ziyaretlerinde;Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci,..

Başbakan Yardımcısı Işık, Vali Aksoy’la Kandıra’da
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte Kandıra’ya bağlı Seyitaliler ve Kocakaymaz (Ocaklar)köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinlediler.
Köy ziyaretlerinde;Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İlhan Özel eşlik etti.
Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in, bölgede yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi sunumunda bulunmalarının ardından Vali Aksoy”  Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yatırım İzleme Koordinasyon kurulunu temsilen bende il Valisi olarak burada görev aldım. Yakından takip etmek ve çözüm üretmek adına bu çalışmaları yürütüyoruz. Şu anda konu yargıda, biran önce görüşülmesi ile ilgili talebimizi aktardık. Bölge tarımsal bir potansiyele sahip ve bu tarımsal potansiyelin sanayi ile buluşması ekonomiye, istihdama önemli bir katkı sunacaktır . Bu tür çalışmaları bende İl Valisi olarak yakından takip ettiğimi sizlerle paylaşmak isterim.” dedi.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık konuşmasında “Kandıra’mızın her meselesini adım adım takip ediyor, her sorunun çözümü için de adımlar atıyoruz. Bu noktada biraz önce Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ifade edildi. Kandıra, bu bölgenin aslında kurucu merkezidir, yani Türk İslam Mührünün vurulduğu yerdir. Onun için bizim açımızdan da özellikli bir yerdir. Akçakoca Bey burada metfundur ve Kocaeli’nin ismi de Akçakoca Bey’den gelir, yani  Akçakoca’nın eli anlamındadır. Bunun için bütün önceliğimiz sorunlarınızın çözülmesidir. Kandıra uzun yıllar maalesef göç verdi. Her nüfus sayımında Kandıra’nın nüfusu  azalıyordu. Kan kaybını ilk defa durdurduk. Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili hayırlı sonuçlar çıktığı anda hemen inşaatlara başlanılacak. Her şey hazır kararı bekliyoruz. Artık Kandıralıların göç etmesini değil, göç eden Kandıralıların geri gelmesini de istiyoruz.
İSTİYORUZ Kİ ÇOK ÖNEMLİ İŞLER DIŞINDA İZMİT’E GİTMEK ZORUNDA KALMAYIN.
Yolumuzu bölünmüş yol  olarak ihalesini yaptık fakat kamulaştırmada bazı sorunlarımız oldu. İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla görüştüm vatandaşımızla karayollarını biran önce buluşturup bu kamulaştırma ile ilgili sorunları bir an önce çözüme kavuşturacağız. Bölünmüş yolu yapmaya başlayacağız ve tamamlandığında Kandıra-İzmit arası yarım saatin altına düşecek. Biliyorsunuz terminal kavşağımız başladı. Alt taraftaki düzenlemeler de Nisan ayına kadar bitecek, Vali Bey onu takip ediyor. Yeşilova sapağına da dal-çık yapacağız.  Kandıra’da en çok önemsediğimiz işlerin başında eğitim ve öğretim geliyor. Bir dönem öğretmen açığımız vardı, öğretmenler gelmiyordu, şuanda çok şükür öğretmen sıkıntımız yok, doktor konusunu da yakinen takip ediyoruz. Doktor eksiğimiz olduğunda da takviyesini yapıyoruz. İstiyoruz ki çok önemli işler dışında İzmit’e gitmek zorunda kalmayın.” diyerek  köy halkına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL