Manşetler Surmanset

Başbakan Yıldırım’dan öğrencilere burs müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı’nda konuştu. Fırat Üniversitesi akademik yılı açılışında konuşan Başbakan Yıldırım, “2003’te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk. 2018’de bu rakam 470..

Başbakan Yıldırım’dan öğrencilere burs müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı’nda konuştu. Fırat Üniversitesi akademik yılı açılışında konuşan Başbakan Yıldırım, “2003’te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk. 2018’de bu rakam 470 lira olacak. 425’ti bu sene, haydi bakalım 470’e çıktı. Hayırlı olsun, bunu da ilk Elazığ’da açıklamış oluyoruz” dedi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin etrafında bir şer çemberi oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Ama şunu herkes bilsin. Bu aziz millet 15 Temmuz’da herkese, bilen bilmeyen, yedi düvele Türk milletinin nasıl bir millet olduğunu göstermiştir. Bayrağı indirmemiş, ezanları dindirmemiştir. Onun için ülkemizin geleceği her bakımdan parlaktır. Yarınımız bugünümüzden çok daha güzel olacak, hiç endişeniz olmasın.” dedi.

Yıldırım açıklamalarından öne çıkan satırlar ise şöyle:

– “Gezi olaylarının arkasında 100 yıl sonra faizlerin yüzde 5’in altına düşmesi, IMF’ye borcun ödenmesi, yolların, köprülerin yapılması var. O zamanlarda benzer olaylar Latin Amerika ülkelerinde de vardı. Türkiye ile aynı anda oldu. Onlar paraları çarçur etmeyin diye sokakta bağırıyordu. Bunlar da yol yapmayın diyorlardı. Bu olayların onda biriyle başka bir ülke karşılaşsaydı şu anda yerle bir olmuştu.

– “2003’te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk. 2018’de bu rakam 470 lira olacak. 425’ti bu sene, haydi bakalım 470’e çıktı. Hayırlı olsun, bunu da ilk Elazığ’da açıklamış oluyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL