Eğitim Güncel Manşetler

Bilgievlerinde ilk ders Başkandan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievelerindeki yeni eğitim dönemi, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun “Kanaatkâr Olmak” başlıklı ilk dersi vermesiyle başladı. Kanaatkâr olmanın en büyük zenginlik olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kanaatkâr olmak..

Bilgievlerinde ilk ders Başkandan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievelerindeki yeni eğitim dönemi, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun “Kanaatkâr Olmak” başlıklı ilk dersi vermesiyle başladı. Kanaatkâr olmanın en büyük zenginlik olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kanaatkâr olmak aynı zamanda çok çalışmaktır. Ne kadar çok çalışırsanız, vatanımız da o kadar gelişir ve güzelleşir” dedi.

 BAŞKAN ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

İlköğretim Okulu öğrencilerine hizmet veren Bilgievlerindeki yeni eğitim dönemi açılışı Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi’nde gerçekleştirildi. Yeni eğitim dönemi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Gençlik Eğitimi Şube Müdürü Kemal Ceylan ile Bilgievi öğrencileri ve velileri katıldı.

 İLK DERS BAŞKANDAN

Yeni eğitim döneminin ilk dersini Başkan İbrahim Karaosmanoğlu verdi. İlk derste “Kanaatkâr Olmak” konusunu işleyen Başkan Karaosmanoğlu, bu önemli kavram ile ilgili öğrencilere değerli bilgiler verdi. Geniş anlamıyla kanaatkâr olmanın elindeki ile yetinmek olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Bunun yanı sıra kanaatkar olmak israftan kaçınmaktır. Kanaat, çalışmayıp, sâdece eline geçeni kullanmak, tembel oturup, başka bir şey aramamak değildir” dedi.

 ŞÜKRETMENİN ÖNEMİ

Başkan Karaosmanoğlu bu kapsamda şükretmenin önemine de işaret etti.

Şükredildikçe elimizdekilerin artacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu,

“Şükretmek aynı zamanda teşekkür etmektir. Şükür anne-babaya da olur. Teşekkür etmek de bir şükürdür” diye konuştu.

 BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİLER

Dersin sonunda Bilgievi öğrencileri Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na kendi yaptıkları bir ebru tablosunu hediye ederek, yeni eğitim döneminin ilk gününde yanlarında olduğu için teşekkür etti.

 ANNE OKULUNUN İLK DERSİ DE BAŞKANDAN

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi’nde ayrıca Anne Okulu’nun da ilk dersini verdi. Anne Okulu’nun öğrencileri olan hanımlara seslenen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, anne olmanın dünyadaki en önemli meziyetlerden biri olduğunu kaydetti. Bir annenin dünyayı değiştirebileceğine olan inancını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler bu inancımız nedeniyle Bilgievlerinde bir Anne Okulu kurduk. Eğitimli annelerin çocuklarına daha da faydalı olacağını biliyoruz. Bu okuldan bu güne kadar çok sayıda anne mezun oldu. Burada alınan eğitimler sayesinde annelerimiz evlatlarına daha yakın ve bilinçli bir tutum içine girdi. Bu okula gelen siz değerli annelerimize teşekkür ediyoruz. Yeni nesli sizler şekillendireceksiniz” dedi.

 EVDEN OKULA HAYDİ ANNELER SPORA

Başkan Karaosmanoğlu ilk derste ayrıca hanımlara Büyükşehir Belediyesi’nin Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesi’ni hatırlattı. Projenin ev hanımlarının spor yapmasına olanak sağladığını ve çağın hastalığı obeziteye karşı savaş açtığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu,

“Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesi bir rekora imza attı. Kısa sürede büyük ilgi gören proje kapsamında Kocaeli’nde 20 bin 500 kadın düzenli olarak spor yapmaya başladı. Ayrıca yine proje sayesinde çok sayıda ev hanımı kiloya bağlı sağlık sorunlarından kurtuldu. Sizleri de bu projeye katılmaya davet ediyorum” dedi.

 AŞURE İKRAM ETTİ

Başkan Karaosmanoğlu, yeni eğitim yılının ilk teneffüsünde de yine çocuklarla biraraya geldi. Başkan Karaosmanoğlu aşure ayı dolayısıyla minik dostlarına elleriyle aşure ikramında bulundu. Çocuklarla aşure yiyen ve sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu ayrıca minik dostlarıyla bol bol da hatıra fotoğrafları çektirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL