“Bilim ve kültürel faaliyetlerinin merkezi olacak”

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi Törenle Açıldı. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)’nde çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yaparak; dönem açılışları, bilimsel, uluslararası toplantı, çalıştay, konferans, seminer ve konser gibi etkinliklerin düzenleneceği, sahne..

“Bilim ve kültürel faaliyetlerinin merkezi olacak”

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi Törenle Açıldı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)’nde çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yaparak; dönem açılışları, bilimsel, uluslararası toplantı, çalıştay, konferans, seminer ve konser gibi etkinliklerin düzenleneceği, sahne ve gösteri sanatlarının icra edileceği Kongre ve Kültür Merkezi Açılış Töreni, görkemli bir konserle gerçekleştirildi.

Açılış töreninde Taipei Kent Senfoni Orkestrası ve Tunisia88 Korosu ile Tayvan, Amerika Birleşik Devletleri, Tunus, Lübnan, Almanya ve Mısır’dan uluslararası sanatçılar tarafından Klasik Müzik Konseri verildi. Orkestra tarafından ayrıca Türkçe bir eser de icra edildi.

İlgi yoğun oldu

Açılış törenine GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nilay Coşgun, Prof. Dr. Erhan Demirbaş, Prof. Dr. Bülent Keskinler Genel Sekreter Ömer Nadir Soylu ev sahipliği yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Yaşar Çakmak, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Ekşi, Tayvan Büyükelçisi Yaser Cheng, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Dilovası Belediye Başkanı Zeki Hamza Şayir, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Askeri Fabrikalar Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Ünverdi, Tersaneler Genel Müdür V. Emre Dinçer, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, AKUT Başkanı Recep Şalcı, akademisyenler, kurum müdürleri, sanayi ve sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Rektör Aslan üniversitelerin misyonuna değindi

Açılış töreni konuşmasında üniversitelerin misyonuna değinen Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, “Üniversiteler sadece laboratuvarlardan, dersliklerden ve ofis odalarından oluşmazlar. Çünkü üniversiteler sadece öğrencilerin mesleki, akademik, çalışmaların kaynağı değil, aynı zamanda kültürel çalışmaların ve etkinliklerin de kaynağıdır. Bu bağlamda üniversitelerin olmazsa olmaz ihtiyaçlarından birisi kültür merkezleridir.” diye konuştu.

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nin açılış serüvenine değinen Rektör Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemizin yıllardır en büyük eksikliklerinden birisi olan kongre merkezimiz 2014 yılında üniversitemizi ziyaret eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hızlı bir şekilde yapım sürecine girerek üniversitemizin önemli bir eksiği de giderilmiştir.”

“Bilim ve kültürel faaliyetlerinin merkezi olacak”

“Gebze ve çevre yerleşim birimlerinin bilim ve kültürel faaliyetlerinin merkezi olacak olan Kongre ve Kültür Merkezimiz 8.000 m2 kapalı alana sahip. Şu an içinde bulunduğumuz; 780 kişilik bir ana salonumuz dışında, bu katta 350 ve 190 kişilik iki ayrı salonumuz da bulunmakta. Alt katta ise değişik büyüklüklerde seminer ve toplantı salonlarımız yer almakta.”

Geçmiş dönem ve günümüz mimarisi bir arada

“Geçmiş dönem mimari ögeleri ile günümüz mimarisinin, en güncel yapım teknikleri ve malzemelerinin bir arada uyum içerisinde kullanıldığı GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi üniversitemiz için çok önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Aynı zamanda Gebze ve çevresine de kültürel anlamda hizmet vererek üniversite-bölge-sanayi etkileşimini destekleyecektir. Üniversitemizin bölge ile gerçek manada bütünleşmiş olması üniversite yönetimi olarak bizlere gurur vermektedir. Bugün açılışını yaptığımız kongre ve kültür merkezimiz ile de bu etkileşim en üst seviyeye çıkacaktır.”

Rektör Aslan konuşmasının sonunda selefi ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’e ve yapının oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Plaket takdim edildi

Konuşmaların ardından GTÜ Rektörü Aslan, günün anısına Cheng’e hediye takdiminde bulunurken, AKUT Başkanı Recep Şalcı da Büyükelçi Cheng’e plaket verdi.

Ayakta alkışlandılar

Açılış konuşmalarının ardından orkestra ve koro tarafından dinleyicilere görsel sunum eşliğinde unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu. Sanatçılar, konser programını beğenen katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL