“Bilim ve Teknolojide En Önde Olmak İstiyoruz”

İlimizi Gururlandıran Öğrenciler, Vali Yavuz Tarafından Ödüllendirildi   Başarılı Örnekler Sergisi’nde Ar-Ge ve Proje Uygulama ile Kültür Sanat ve Spor Uygulamaları alanlarında ve TEKNOFEST 2022 Robotik ve Engelsiz Yaşam Teknolojileri..

“Bilim ve Teknolojide En Önde Olmak İstiyoruz”

İlimizi Gururlandıran Öğrenciler, Vali Yavuz Tarafından Ödüllendirildi

 

Başarılı Örnekler Sergisi’nde Ar-Ge ve Proje Uygulama ile Kültür Sanat ve Spor Uygulamaları alanlarında ve TEKNOFEST 2022 Robotik ve Engelsiz Yaşam Teknolojileri alanındaki yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Vali Seddar Yavuz tarafından ödüllendirildi.

Karamürsel Alp Toplantı Salonunda düzenlenen programda; İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Müdür Yardımcılar; Fazlı Zorlu ve Mustafa Doğan, Başarılı Örnekler Sergisi ve TEKNOFEST 2022 yarışmalarında dereceye giren rehber öğretmenler ile öğrenciler hazır bulundu.

Öğrencileri Valilik yerleşkesinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz programda yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle Valiliğimize hoş geldiniz. Sizleri Valilik yerleşkesinde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Çünkü bir çoğunuz belki yıllar sonra ancak bu binalara gelecek, ya buralarda görev yapacaksınız, yada herhangi bir kamu hizmeti vesilesiyle bu binalara girmiş olacaksınız. O yüzdende özellikle bu tür törenleri Valilik yerleşkesinde yapıyoruz ki yavaş yavaş devlet kurumlarına olan ilginiz ve tanışıklığınız artsın.

Bilim ve Teknolojide En Önde Olmak İstiyoruz

 Gençlerin medeniyetlerine ve tarihlerine sahip çıkmaları gerektiğini belirten Vali Yavuz;  Türk tarihine, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk büyüklerine ve medeniyetimize sahip çıkmanızı bekliyoruz.  Bunu yaparken bilim ve teknolojiyi, inovasyonu son dönemde de dijital çağı yakalamak, yapay zeka dahil dünyada bilim ve teknolojide en önde olmak istiyoruz. 

 Milli Teknoloji Hamlesi Diye Sayın Cumhurbaşkanımızın Ortaya Koyduğu Bir Vizyon Var

 Ülkemizi kalkındırmaları ve güçlendirmeleri konusunda gençlere öğütler veren Vali Yavuz; Gençliğe büyük bir yatırım yapıyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi diye Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bir vizyon var. Bu vizyon sayesinde sizler katılabildiniz, dereceler aldınız, oradaki yaşıtlarınızı gördünüz, neler yaptıklarına şahit oldunuz. İmam Hatipli öğrencilerimiz de Başarılı Örnekler Sergisi’nde Ar-Ge ve Proje Uygulama ile Kültür Sanat ve Spor Uygulamaları alanlarında derece aldılar. Sizleri gönülden tebrik ediyor, kutluyorum.

 Bağımsızlığımızın Sembolü Ay Yıldızlı Al Bayrağımız Ev ve İşyerlerimizi Süslesin

 Şuana kadar 250 bin civarında bayrak temin edilip dağıtılmaya başlandığını belirten Vali Yavuz;  Her ev ve işyerine bayrak asılması konusunda bir “Bayrak As” kampanyamız var. Şuan için 250 bin civarında bayrak temini gerçekleştirdik. Kaymakamlarımız tarafından site yönetimleri dahil olmak üzere her yere bayrak dağıtımına başlandı. Arzumuz ve dileğimiz o ki; bağımsızlığımızın sembolü Ay Yıldızlı Al Bayrağımız ev ve işyerlerimizi süslesin. Bayrak bilinci ve şuuru en üst seviyeye çıksın. Çünkü Türk bayrağına hürmet etmeyen, saygı duymayan, bağımsızlığımızı kabul etmeyen bir insanın bu topraklarda yaşama hakkı yoktur. O yüzden Ay Yıldızlı Al Bayrağımızı gençlerimize, toplumun tüm kesimlerine geniş anlamda yaymak istiyoruz. Milli şuuru zinde tutmak istiyoruz. Bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletine hizmet etmiş tüm devlet büyüklerimizi, bilim insanlarımızı, ilim, irfan sahibi, bu ülkenin birlik ve beraberliğine katkı sunan herkese, aziz milletimizin her bir ferdine bir kez daha çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu ülkeyi kalkındırın, güçlendirin. Sizlere inanıyoruz. Cumhuriyet Bayramınız kutlu, yolunuz, bahtınız açık olsun. ” diyen Vali Yavuz, tüm öğrencilere başarılarının devamı temennisinde bulundu.

 Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz, Başarılı Örnekler Sergisi ve TEKNOFEST 2022 yarışmalarında dereceye giren rehber öğretmenler ile öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, tebrik etti.

Bir süre öğrencilerle sohbet eden Vali Seddar Yavuz, her zaman yanlarında ve destekçileri olduklarını belirtip, başarılarının devamını temenni ederek onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL