“Bilişim Vadisi, Türkiye’nin Geleceğidir”

Yapay Zeka ve Coğrafi İşaretli Ürünler İş Birliği Töreni Sayın Bakanımızın Teşrifleriyle Gerçekleştirildi  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayelerinde TÜBİTAK, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Hepsiburada iş birliğiyle yerinde üretilen..

“Bilişim Vadisi, Türkiye’nin Geleceğidir”

Yapay Zeka ve Coğrafi İşaretli Ürünler İş Birliği Töreni Sayın Bakanımızın Teşrifleriyle Gerçekleştirildi

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayelerinde TÜBİTAK, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Hepsiburada iş birliğiyle yerinde üretilen yöresel ürünleri ve yerel girişimcileri e-ticaretle ulusal ve uluslararası pazarlara taşımak amacıyla düzenlenen Yapay Zeka ve Coğrafi İşaretli Ürünler İş Birliği  Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Mustafa Varank’ın  ve Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Bilişim Vadisinde düzenlenen törene; Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Mustafa Varank ve Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Kaymakamı  Mustafa Güler, ilçe belediye başkanları, Sanayi Ticaret, Enerji Tabi Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Cemal Başpınar, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu,  MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Boyner Doğan Şirketler Grubu ve Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, Hepsiburada Ceo’su Murat Emirdağ, Doğan Yayın Holding Başkan Vekili ve Yandex Türkiye Ceo’su Mehmet Ali Yalçındağ, Organize Sanayi Bölgelerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yapay Zeka ve Coğrafi İşaretli Ürünler hakkında sunulan tanıtım filmi ile başlayan tören, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Cemal Başpınar’ın konuşmaları ile devam etti.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Boyner Doğan Şirketler Grubu ve Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ve Sanayi Ticaret, Enerji Tabi Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız bir konuşma gerçekleştirdiler.

Bilişim Vadisi, Türkiye’nin Geleceğidir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ise törende yaptığı konuşmalarında; “Yapay Zekâ ve Coğrafi İşaretli Ürünler İş Birliği Töreni vesilesiyle sizlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyor, sizleri saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Türkiyenin geleceği Bilişim Vadisindeyiz. Bugün iki önemli iş birliği için bir araya geldik. Bunlardan bir tanesi Hepsiburada – TÜBİTAK iş birliği. Bu iş birliği sayesinde sürekli büyüyen e-ticaret sektörünün yaşadığı sorunlara yapay zekâ yoluyla çözümler geliştireceğiz. Yapay zeka bugünün teknoloji dünyasının olmazsa olmazı. Her sektörü bambaşka bir boyuta taşıma kapasitesine sahip. Otomotiv endüstrisini ele alalım. Bugün otomobiller insanların içerisinde vakit geçirebileceği yaşam alanlarına dönüşüyor. Oyun sektörüne baktığımızda artık ne gerçek ne sanal ayırt etmekte zorlanıyoruz. Alışveriş sanal deneme kabini uygulamalarıyla eğlenceye dönüştü. Sağlıktan tarıma, otomotivden savunmaya, eğitimden güvenliğe her alandaki işleyiş adeta baştan yazılıyor. Yapay zekada Türkiye olarak başat aktörlerden biri olabilmek için çalışıyoruz. Bu noktada Ulusal Yapay Zeka Stratejisi bizim pusulamız. Yapay Zeka Enstitüsü de bu alanda ektiğimiz tohumlardan sadece bir tanesi. Enstitümüzde özel sektör ve kamu bir araya gelerek çalışmalar gerçekleştirecek. Burada geliştirilen temel teknolojiler, algoritmalar kısa sürede tüm sektörlerin kullanımına açılacak. İşte Yapay Zeka Enstitüsü bünyesinde kurulan E-Ticaret Yetkinlik Merkezi de e-ticarette yapay zeka çözümlerine öncülük edecek. Hepsiburada-TÜBİTAK iş birliğinde kişiselleştirme, daha etkili satış, akıllı arama, sanal asistan gibi yapay zeka uygulamaları bir adım öteye taşınacak. Taraflar bilgi, deneyim, altyapı ve uzmanlıklarını karşılıklı olarak paylaşıma açacaklar.  Nihayetinde bu iş birliği ile hem kurumlarımız, hem elektronik ticaret sektörü, hem diğer sektörler, hem Türkiye kazanacak.

Önümüzdeki Süreçte Kocaeli Ürünlerinin Reklamını Yapalım

Kocaeli’nin birçok coğrafi ürünün olduğunu vurgulayan Bakan Varank; Kocaeli ile ilgili iki hususun altını çizmek istiyorum. Bunlardan birincisi Kocaeli’ninde coğrafi işaretli ürünleri var. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin tıbbi aromatik bitkilerle ilgili çalışmaları var. Buradan hepsiburada’ya bir çağrı yapalım. En azından Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ürünlerine biraz pozitif ayrımcılık yapsın. Önümüzdeki süreçte Kocaeli ürünlerinin reklamını yapalım. Burada bizi misafir etmelerinin de karşılığını vermiş olalım.  İkincisi burada genç kardeşlerim var. Onların tamamı burada yenilikçi bir model olan 42 okullarında yazılımcılık öğrenen genç kardeşlerimiz. 42 okulları birbirinden öğrenme metoduyla hiç hocaların olmadığı ve gençlerin kendi gayretleriyle yazılım öğrendikleri bir model. Buradan yetişecek gençlerimiz Türkiye’nin en iyi yazılımcıları olacak. Buradaki arkadaşlarımızın bir kısmı hayatlarında daha hiç yazılım yapmamışlar. Ama kendilerine uyguladığımız metotla sıfırdan yazılımcı olarak kendilerini geliştirebiliyorlar. Bu manada ben hepsiburada’ya bu parlak gençleri kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Onlarla mutlaka iletişim içerisinde olsunlar. Madem Ramazan ayındayız. Hepsiburada’nın bu gençlere bir kıyak yapması lazım. Bu gençlere coğrafi ürünlerde dahil olmak üzere hepsiburada hediyelerini gönderebilir. Biz hep beraber buna memnun oluruz. Bugün önemli bir iş birliğine imza atan ülkemizin öncü teknoloji şirketlerinden Hepsiburadaya, TÜBİTAK ve TÜRKPATENTe teşekkür ediyorum. Ülkemiz için bu tip iş birliklerinin artarak devam etmesini diliyorum. Sizleri Allaha emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla.” diyen sayın Bakanımız programa katılan herkese teşekkür etti.

 Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri Hepsiburada Yapay Zeka ve Coğrafi İşaretli Ürünler İş Birliği  protokolünü hayırlı olsun dilekleriyle imzalayarak, günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL