Genel Güncel Kültür Sanat Manşetler

Bir Resimle Türkiye’nin Gücünü Anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’te faaliyetlerini sürdüren Ümmü Kumru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Ailelerin ve engelli bireylerin yanı sıra özel eğitim alan öğrencilerin de hazır bulunduğu..

Bir Resimle Türkiye’nin Gücünü Anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’te faaliyetlerini sürdüren Ümmü Kumru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Ailelerin ve engelli bireylerin yanı sıra özel eğitim alan öğrencilerin de hazır bulunduğu birliktelikte velilerle yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, eğitim alan çocuklarla da keyifli bir vakit geçirdi. Türkülerin söylendiği, halk oyunların icra edildiği ve sürpriz doğum günü gibi birçok etkinlikle yüzlerin bir kez daha tebessüm ettiği ziyarette bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Engelli yavrularımız ve aileleri bizim başımızın tacıdır. Sizleri çok seviyor ve sizlere hizmet etmeyi çok önemli bir görev olarak görüyorum” dedi. Ziyarete üstün zekâlı Disleksi tanılı Süleyman Emir Gülsever’in resim çalışması damga vurdu.

“ÇOCUKLARIMIZA SAĞLIK VE MUTLULUK DİLİYORUM”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın engellilerle ilgili konuları çok yakından takip ettiğini, bunu da çok önemli kanunlar çıkararak gösterdiğini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Çocuklarımızı bereket ve mutluluk kaynağı olarak görüyor, eğitimlerine çok dikkat ediyoruz. Bakınız 380 öğrencimiz burada uzman kadrolarla eğitim alıyor. Çocuklarımıza sağlık ve mutluluk diliyorum. Bu imkânlar dünün Türkiye’sinde yoktu. Bırakın engellilerimizin bu tür yerlerde eğitim alması dışarıda yaşamlarını sürdürme noktasında büyük sıkıntıları vardı. Çok şükür hepsi geride kaldı. Çünkü ülkesini seven ve milleti için gece gündüz demeden çalışan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri var” şeklinde konuştu.

EMİR, “TÜRKİYE ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARI RESMETTİM”

Ümmü Kumru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Ümmü Kumru”nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm de yer alırken, sürpriz doğum günü partisiyle Disleksi tanılı Hayrunnisa Karaaslan da büyük bir mutluluk yaşadı. Hayrunnisa’nın sevincine ortak olan Başkan Karaosmanoğlu, kendisine mutlu bir yaşam diledi. Ziyarette ayrıca kendi yaptığı resmi Karaosmanoğlu’na takdim eden Disleksi tanılı Süleyman Emir Gülsever, dünyanın geldiği durumu bir resimle özetlerken, Türkiye’nin yeryüzünde insanlığın nasıl vicdanı olduğunu da gözler önüne serdi. Bugünkü Ortadoğu olmak üzere dünyanın geldiği yapıyı anlatan resim çalışmasıyla takdirleri toplayan Emir, duygularını yüksek sesle şu şekilde vurguladı: “Türkiye üzerinde oynanan oyunları ve Türkiye’nin tek başına herkese yetebileceğini anlatmak istedim. Türkiye ne kadar küçük bir bölge olursa olsa tek başına koskoca dünyaya kafa tutabilecek kadar güçlü bir ülke olduğunu da vurgulamak istedim” ifadelerini sarf etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL