Bu Kez Kedinin Trafoya Girmesine İzin Vermeyeceğiz…

CHP ve İYİ Parti seçim güvenliği ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı. CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur imzalı ortak bildiride; şu..

Bu Kez Kedinin Trafoya Girmesine İzin Vermeyeceğiz…

CHP ve İYİ Parti seçim güvenliği ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur imzalı ortak bildiride; şu ifadelere yer verildi.

 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin, öncelikle ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Yapılacak olan seçimlerin ve onun sonuçlarının, toplumumuza huzur ve refahı getirmesi, en büyük beklentimiz ve temennimizdir. Son yıllarda kutuplaştırılarak ötekileştirilen ve sertleştirilen siyasi üslup ve davranışları tasvip etmediğimiz gibi, yaklaşan seçimler öncesi de; partililerimize ve seçmenlerimize bu tarz davranış ve söylemlerden özellikle kaçınmaları gerekliliğini vurgulamaktayız. Geçtiğimiz günlerde Bağcılarda meydana gelen, İYİ Partinin seçim standını basarak bıçaklı saldırı eylemini gerçekleştiren zihniyeti şiddetle kınıyor; yaralanan arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu ve benzeri eylemlerin bir daha tekrarlanmaması en büyük temennimizdir.

Gerek son seçimler, gerek ise yapılan en son referandumda, sandık güvenliği ile ilgili birçok sıkıntı ve hadisenin gerçekleştiği, tüm çıplaklığı ile gözler önündedir. Bu seçimler, Türkiye Cumhuriyeti açısından bir dönüm noktasını teşkil etmektedir. Hatta bize göre Cumhuriyet tarihinde, en önem arz eden seçim gözüyle bakmaktayız. Hal böyle iken; seçim güvenliği konusu da, ister istemez ana gündem maddemizi oluşturmaktadır.  Yani anlayacağınız öyle bir seçim olacak ki; her ne olursa olsun, bu kez trafolara kedilerin girmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Sandık görevlilerimiz, müşahitlerimiz ve sandık gönüllülerimize bu konularda gerekli eğitimleri vermekteyiz. İYİ Parti, ilk defa seçimlere gireceği için, resmi anlamda sandık görevlisi verememektedir. Bu noktada İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisine ve Saadet partisine müşahit olarak destek verecektir. Seçim akşamı, başta ilçe başkanları olmak kaydıyla tüm görevlilerimiz ve seçmenlerimizle, ilçe seçim kurulunda olacağız ve en ufak bir şüpheye yer vermemek adına ıslak imzalı evrakların, aynı şekliyle birleştirme tutanaklarına işlenmesini sağlayacağız. Bizim millete olan inancımız tamdır. Tüm Türkiye, 25 Haziran sabahına, huzur, barış ve kardeşlik duyguları içerisinde uyanacak diyip sözlerini noktalayan ACUR’a sayın YILMAZ şu sözleriyle eşlik etti. ‘’Seçim güvenliği amacı ile Kaymakamlığın düzenlemiş olduğu kahvaltı programına katıldık, aldığım izlenim Siyasi Partilerin Propaganda yapabilmelerini engellemeye yönelik tedbirlerdir. Yâda parası olan çalışabilsin, olmayanın canı çıksın der gibi örneğin sokaklara Bayrak yâda afişleme yapmak sadece İlçe binalarına ya da İlçe Seçim irtibat bürolarının önüne ön görülmektedir. Buda şu anlama geliyor parası olan Parti dilediği kadar her mahallede birden çok seçim bürosu açacak Seçim bürosu açamayan Siyasi partiler Bayrak ve afiş yoluyla Propaganda yapamayacaklar. Hak Hukuk Adalet ilkesiyle hareket ediyoruz. Bütün Siyasi Partilerin eşit koşulda yarış içinde olmalarını istiyoruz. Ayrıca Kamuya ait hiçbir aracın meydanlarda olmasını istemiyoruz.

Yine Sesli anons araçlarında bir sınırlama konulması gerektiğine inanıyoruz. Hem vatandaşlarımızın ses kirliliğinden rahatsız edilmemesi için hem de eşit koşullarda demokratik seçim yapılabilmesi için parası olan düdüğü çalar misali bir seçim süreci yaşanmasını istemiyoruz.’’

Gayret bizden; takdir Allahtan.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL