“Bu olay engellileri derinden sarsmıştır”

DEVA Çayırova Basın Açıklaması: Deva Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı Engelli Hakları Birim Başkanı Sedat İnançu 12/10/2021  Salı günü ilçemiz sınırlarındaki bir güzergahta  toplu taşıma aracında engelli bir vatandaşımıza uygulanan kötü..

“Bu olay engellileri derinden sarsmıştır”

DEVA Çayırova Basın Açıklaması:

Deva Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı Engelli Hakları Birim Başkanı Sedat İnançu 12/10/2021  Salı günü ilçemiz sınırlarındaki bir güzergahta  toplu taşıma aracında engelli bir vatandaşımıza uygulanan kötü davranış ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Başkan İnançu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Kıymetli Çayırovalılar;

12/10/2021 Salı günü ilçemiz sınırlarında hizmet veren Kocaeli Büyükşehir bünyesindeki 550 Nolu hatta saat 13:00 sularında İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün arkasında (çağdaşkentte giden cadde üzeri)  bulununan durakta çok dramatik bir olaya şahit olmak biz engellileri derinden sarsmıştır. Söz konusu araç (ARAÇ NO:375) belirttiğimiz saat sularında ilgili durakta durdu. Tekerlekli sandalyesiyle engelli bir vatandaşımız otobüse binmek istedi. Fakat araç sürücüsü; engelli olduğu için vatandaşımızı araca alamayacağını, engelli rampasını açmak için zamanının olmadığını dolayısıyla bu araca binemeyeceğini ifade etti. Araç içindeki duyarlı vatandaşlarımız olaya müdahele etmek istediler. Yolculardan birisi şoför beye yardımcı olabileceğini ifade ederek, mağdur engelliyi araca alması yönünde sözlü telkinde bulundular. Buna rağmen araç sürücüsü yapılan uyarıları ve yardım tekliflerini dikkate almayarak engelli vatandaşımızı otobüse bindirmedi. Otobüse bindirmediği yetmezmiş gibi alaycı bir tavırla ‘’sen şu köşede bekle belki biri seni alır’’ gibi insan onuruna yakışmayacak bir davranışta bulunması biz engellileri çok üzmüştür.

Bu üzücü olay bütün çıplaklığı  ile benim ve yolcuların gözlerinin önünde vuku buldu. Ülkemizde ki bütün kurumların biz engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba sarfederken; büyükşehir belediyesinin bir personelinin bu yaklaşımı hiç te kabul edilebilir değildir. Bu kötü örnek biz engellilere karşı yapılmış negatif ayrımcılığın en çirkin örneğidir. Bilboardlara her gün ‘’biz engelliler için yaşam merkezi oluşturuyoruz, şu hizmetleri yaptık,hayatlarını şöyle kolaylaştırdık’’ gibi algı oluşturacak reklamları yaparken ; bir personelini dahi eğitemeyip toplum için huzursuzluk ve tehlike meydana getirmesine sebebiyet veren kocaelimizin yerel yöneticilerini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Zira biz engelliler bu toplumun en büyük parçasıyız. Bu konu ile ilgili de hem yerel yöneticilerden hem de büyükşehir belediyesinden çok acil bir açıklama bekliyoruz ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

Unutmayınız ki 375 numaralı otobüsün  sürücüsü de dahil olmak üzere herkes bir engelli adayıdır.

Kamuoyuna Saygılarımla…

 

Sedat İNANÇU

DEVA Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı

Engelli Hakları Birim Başkanı…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL