Bu santraller çalışmaya devam edecek mi?

Termik santrallerin bacaları ne olacak, bundan sonra ne yapacağız?   İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edilerek Meclis’e geri..

Bu santraller çalışmaya devam edecek mi?

Termik santrallerin bacaları ne olacak, bundan sonra ne yapacağız?

 

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edilerek Meclis’e geri gönderilen, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen maddenin görüşülmesi sırasında konuştu.

Türkkan, bu santrallerin çalışmaya devam edip etmeyeceğini sordu:

“Bu santraller çalışacak mı, çalışmaya devam edecek mi? Yoksa, Çevre Bakanlığının munzam cezalarını ödemek kaydıyla -kâr marjları çok yüksek kuruluşlar bunlar- bu cezaları ödemek kayıt ve şartıyla üretmeye devam edecekler mi? Eğer sadece para alacaksanız, bunlar da üretime devam edecekse bu vetonun hiçbir karşılığı olmaz. Yani Sayın Cumhurbaşkanının veto ettiği meri olan bu kanunun ilgili maddesi burada çıkarıldığında eğer bu termik santraller üretmeye devam ederse bu vetonun hiçbir gerekçesini anlatamazsınız millete.”

Bu fabrikaların hepsinin ekonomik bir değer olduğunu ifade eden İYİ Partili Türkkan, İktidar milletvekillerini eleştirdi, bacalara filtre takılması konusunda bugüne kadar tek bir iş yapılmadığını söyledi:

“Kapatılmasın, tabii ki kapatılmasın. Bunların hepsi de ekonomik bir değer. Ama bakın bu insanlar teşvikler aldılar, bu insanlar krediler aldılar sizler aracılık ettiniz. Sizler bu konuda ciddi işler takip ettiniz. Ama bunlar bacalara filtre takılması konusunda bugüne kadar tek bir iş yapmadılar, sipariş dahi vermediler yani filtreleri sipariş dahi vermediler bırakın monte etmeyi, bundan sonra bu işin sipariş süreci var, monte süreci var, ciddi bir zaman aralığı gerekiyor. Bunun vebali de yine sizin biliyor musunuz? Sebebi: Bu insanlara verdiğiniz parayı, verdiğiniz teşviki takip edip filtreleri taktırmadınız. Çünkü onların her birisinin bu mevcut sıralarda oturanlarla organik bir bağı var.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL