“Bunun hesabını sorarız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 10. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası’na katılarak, TOBB üst yönetimi ile 365 oda ve borsa yönetimi temsilcilerine hitap etti. Ekonomi..

“Bunun hesabını sorarız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 10. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası’na katılarak, TOBB üst yönetimi ile 365 oda ve borsa yönetimi temsilcilerine hitap etti.

Ekonomi konusunda her zaman istişare içinde olduklarını, hiçbir zaman “biz yaptık, oldu” demediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “önce millet önce memleket” ifadesinin sadece bir seçim sloganı değil, hayat felsefelerinin ta kendisi olduğunu kaydetti.

“BİRİLERİNİN PİYASA ŞARTLARI KILIFIYLA FIRSATÇILIĞA YÖNELMESİ ÜZÜNTÜ VERİCİ”

Türkiye’nin geçen yıl yaşadığı kur-faiz-enflasyon üçgenindeki dalgalanmada maalesef bazı kesimlerin iyi imtihan veremediklerinin altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Kur ve enflasyondaki dalgalanmayla asla orantılı olmayan, akıl ve mantıkla izah edilemeyecek fiyat artışlarıyla ilgili örnekler her gün karşımıza geliyor. Mal ve hizmet fiyatlarındaki bu akıl ve ahlak dışı artışların sebebi üzerinde hep birlikte düşünmeliyiz. Devlet teşviklerle, indirimlerle, muafiyetlerle, yapılandırmalarla bu süreçte reel sektörümüzün ve milletimizin üzerindeki yükleri azaltmak için elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Buna karşılık birilerinin piyasanın şartları kılıfıyla fırsatçılığa yönelmesi gerçekten çok üzüntü verici. Şüphesiz kimseye zararına iş yap demiyoruz. Elbette kimseye kendini sıkıntıya sokma pahasına hareket et demiyoruz, ancak faiz oranları düşmüş, enflasyon belli oranda düşmüş, buna rağmen bakıyorsunuz marketlerde hâlâ bütün sebze, meyve vesairede fiyatlar düşmüyor, onlar hâlâ yükseliyor. Bu marketlerde eğer kalkıp benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa, bunun hesabını sorma görevi de bizimdir ve hesabını sorarız. Hâlâ vatandaşımı nasıl söndürürüm, bunun gayreti içerisinde. Herkesi ben bu konuda insafa ve hepsinden önemlisi ahlaka davet etme görevliliği noktasındayım. Milletimizin bu konuda dillendirdiği şikâyetleri kulak arkası edemeyiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazılarının “krizi fırsata çevirmek” sözünü yanlış anladığını, bu yanlış anlayanlara doğrunun anlatılması gerektiğini ifade ederek, kastedilenin elindeki mala veya sunulan hizmete fazla fiyat istemek değil boşlukları görerek yeni atılımlara girmek olduğunu vurguladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL