‘ÇAKUT’ Olmazsa ,Olmaz !

Mayıs 2019’da,  12  Sivil  Toplum Kuruluşu  ile   kurulan  Çayırova Sivil Dayanışma Platformu 2020 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Çayırova Belediye başkan yardımcısı Kenan Tuzcu’da katıldı. Platformun başkanlığını yürüten  Abdulkadir  Yürük;..

‘ÇAKUT’ Olmazsa ,Olmaz !

Mayıs 2019’da,  12  Sivil  Toplum Kuruluşu  ile   kurulan  Çayırova Sivil Dayanışma Platformu 2020 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Çayırova Belediye başkan yardımcısı Kenan Tuzcu’da katıldı.

Platformun başkanlığını yürüten  Abdulkadir  Yürük;  “17 Ağustos depremi yakın tarihimizin en büyük tecrübesiydi. Bölge itibari ile bu depremden yeterince ders çıkarılmadığı kanaatindeyiz. Deprem ülkemizin gerçeği olmuş  durumda. Bizlere  düşen  sorumluluklarımız gereği, kendi ilçemizde kendi başımızın çaresine bakabilmemiz lazım. Allah muhafaza bölgemizde büyük bir deprem olması halinde en yakın AFAD birimi Kocaeli’mizde veya İstanbul’da. Bize ne zaman sıra gelir bilemeyiz.

Deprem veya başka bir felaket durumunda İlçemizin eğitimli ve  donanımlı insanlara,

mahalle toplanma noktalarına, acil müdehale araç, gereçlerinin bulunduğu konteynırlara ihtiyacı olacak.

Bu bağlamda geçmişte kurulan, bugün pasif olan  ÇAKUT ( Çayırova  Arama  Kurtarma Timi) yeniden aktif Olmalı.  Çayırova Belediyemiz,  Kaymakamlığımız  Ve Çayırova  Sivil Dayanışma  Platformu Olarak  birlikte hareket ederek, gönüllü timlerin oluşturulmasını, ,ilçemizde 7 ‘den  70’ e  deprem eğitimlerinin planlanıp uygulanması  hayalimizdir.

Her gerçeğin bir hayalle  başladığını  bilerek,  konuyu ilgili  makamlarımızla  istişare etmeye   başladık. İnşaallah en kısa  zamanda  somut  çalışmalarımızı   kamuoyu  ile  paylaşacağız. “ dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL