Yazarlar

Çayırova Bu Sorunu Çözmedikçe…

Çayırova Belediyesinin Eylül ayı meclis oturumu sık sık tanık olduğumuz üzere gürültü patırtı içerisinde gerçekleştirildi. Ziyaettin Bey döneminden bu yana çözüm için bekleyen, Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri ise belediye..

Çayırova Bu Sorunu Çözmedikçe…

Çayırova Belediyesinin Eylül ayı meclis oturumu sık sık tanık olduğumuz üzere gürültü patırtı içerisinde gerçekleştirildi.

Ziyaettin Bey döneminden bu yana çözüm için bekleyen, Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri ise belediye meclis salonuna bazı belediye encümenlerinden daha sık gelir oldu.

Her seferinden çözüm için söz veren Başkan Demirci ise bu yıl sonunu da böyle getireceğe benziyor. Tabi kendisini suçlamak olmaz, bu işin asıl takipçileri uzman ve teknik belediye personeli olmalı. Bu konuda belli ki en uzman isim ise Başkan Yardımcısı Refik Tartar.

Refik Tartar bu işin uzmanı ama Ziyaettin Akbaş döneminde de kendisi hem Belediye Başkan Yardımcısı hem de bu konularda ki en yetkili teknik personeldi. Doğal olarak insan sormadan edemiyor; “Bu işin çözmek bu kadar zor mu Refik Bey?”

Yani mahalle sakinlerinin Eylül meclis oturumunda söylediği sözler ve iddialar yenilir yutulur cinsten değil, bu kadar iddia ile karşı karşıya kalamaya değer mi?

Malum basın mensubu arkadaşlarımız ile mecliste oturduğumuz alan hemen misafir sıralarının önü, ister istemez hemen arkamızda konuşulanlara meclis üyelerinden daha fazla kulak misafiri oluyoruz.  Refik Tartar için bağıra bağıra söylenen sözlerin neredeyse on misline kulaklarımız şahit oldu.

Yine hemen arkamızda oturan bir bayanın “Mahallemizde her yer uyuşturucu satıcısı, çocuklarımızı sokağa salmaya korkuyoruz, silahlar atılıyor akşam saatlerinde polis bile gelmiyor, yazık değil mi bize?” şeklinde ki serzenişi ise insanı ciddi manada rahatsız ediyor.

Ve bu rahatsızlık yetmezmiş gibi Belediye Başkanı olarak seçilmiş, yine Emek ve İnönü Mahallelerinden birinci parti çıkmış bir Başkan’dan beklenmedik bir yanıt: “Mahalleniz o halde olursa poliste gelmez belediye de gelmez, yapalım dedik yaptırmadınız.”

Bu söz bırakın Belediye Başkanını, en alt düzeyde ki bir belediye personeline bile yakışmaz. Elbette niyetiniz iyi olabilir, hizmet için gerekli ön adımların atılması gerekebilir ama bunu bu şekilde ifade etmek doğru olmaz.

İşin kısası Başkan Demirci bu işi çözmediği sürece Emek ve İnönü Mahallelerinde yaşayan bu vatandaşlar o sıralarda oturmaya devam edecekler. Refik Tartar’ın topu Bakanlığa attığı bu sorunun çözüm merci olarak görülen makamda ki görevliler ise Taa Ankara’ya giden Dernek Başkanı Murat Koca’ya şu cevabı vermiş: “Bu ne saçma iş, bizimle ne alakası var bu konunun, burada tek yetkili Çayırova Belediyesi’dir. Bizimle bir işiniz yok.”

Varın vicdani kararı siz verin…

*******

Saygı ve hürmetle…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL