Çayırova Halkından Yemen’e Yardım

Çayırova halkı Savaş, şiddet ve açlıkla mücadele eden Yemenli kardeşlerinin yardımına koştu. 24 Milyon nüfusa sahip Yemen’de yaklaşık 15 milyon kişinin güvenli içme suyuna erişimi bulunmamaktadır. Sağlık alt yapısının tamamen..

Çayırova Halkından Yemen’e Yardım

Çayırova halkı Savaş, şiddet ve açlıkla mücadele eden Yemenli kardeşlerinin yardımına koştu.

24 Milyon nüfusa sahip Yemen’de yaklaşık 15 milyon kişinin güvenli içme suyuna erişimi bulunmamaktadır. Sağlık alt yapısının tamamen çöktüğü ülkede, 3 milyon çocuk beslenme yetersizliği ve ciddi sağlık sorunları yüzünden hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Temel gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacının had safhada olduğu ülkede, açlık ve susuzluk tehlikesi yüzünden büyük bir insanlık kriz yaşanmaktadır.

Yaşanan bu insanlık dramına kayıtsız kalmayan Çayırova halkı Savaş, şiddet ve açlıkla mücadele eden Yemenli kardeşlerimizin yanlarında olabilmek adına Diyanet İşleri Başkanlığının iş birliği içerisinde, barınma, beslenme ve sağlık alanındaki acil ihtiyaçları karşılamak üzere Yemen için düzenlenen yardım kampanyasına katıldı.

07 Aralık Cuma günü Cuma namazı sonrasın ilçe genelinde bulunan bütün camilerde düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan 81.768,00 TL nakit para Yemen’e ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı’na iletildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL