Yazarlar

Çayırova Meclisinin Demirbaşı!

Çayırova Belediye Meclislerinin olmazsa olmazları bellidir! Meclis Başkanı Meclis Üyeleri Birim Müdürleri Gündem Basın mensupları Teknik ve idari personel Emek ve İnönü Mahallesi Sakinleri Bunlar tamamsa meclis başlıyor demektir. Önceki..

Çayırova Meclisinin Demirbaşı!

Çayırova Belediye Meclislerinin olmazsa olmazları bellidir!

  • Meclis Başkanı
  • Meclis Üyeleri
  • Birim Müdürleri
  • Gündem
  • Basın mensupları
  • Teknik ve idari personel
  • Emek ve İnönü Mahallesi Sakinleri

Bunlar tamamsa meclis başlıyor demektir. Önceki dönem belediye başkanı Ziyaettin Akbaş döneminden bu yana çözüm bekleyen ve 700’e yakın hak sahibinin yıllardır boğuştuğu kentsel dönüşüm sorunu Çayırova Meclislerine damga vurmaya devam ediyor.

Öyle ki meclis oturumunu tatil ettirecek boyuta ulaştı bu durum…

Kasım ayının yapılamayan meclis oturumunda yaşananlar tam manası ile beklenen bir gelişmeydi. Meclis oturumu başlamadan insanlar arasından bu mecliste büyük sıkıntı olur konuşmaları başlamıştı bile. Belediye Başkanı Demirci’nin de oturuma sağlık sorunlarından dolayı katılamaması tuz ve biber eksikliğini gidermiş oldu.

Gündem dışı konuşmaların yapıldığı sırada patlak verdi olay.

Şunu net olarak gördük ki Emek ve İnönü Mahallesinde yaşayan mağdur insanların tahammülünün olmadığı tek olay Çayırova Belediye Başkan yardımcısı Refik Tartar’ın konuşması.

Tartar konuşana kadar hiçbir problem yoktu, belki konuşmasa meclis tatil bile edilemeyebilirdi.

Teknik manada bilgi aktarımı yapan Tartar’ın konuşması bitmeden, mahalle sakinleri tepki göstermeye başladı bile.

“Yalancı, yalan söylüyor… Tek isteği yaşam alanımızın riskli bölge ilan edilmesi…” gibi ithamlara cevap vermeyen Tartar’a olan tepkiler adeta çığ gibiydi.

Bu arada mahalle sakinlerinin  “Belediye yetkilileri buradan arazi satın almış, isimlerinin ortaya çıkmasından mı korkuyorlar” söylemine Başkan Vekili Orhan Keskin’in cevabı ise enteresandı. Keskin: “Ne olmuş yani belediye yetkilileri arsa almışsa, onların arsası değer kazanırsa senin arsanda değer kazanır”!!!

Velhasıl kelam işler çığırından çıktı, meclis tatil edildi, çevik kuvvet belediye binasına geldi ama sonuç olarak mahalle sakinleri evlerine yine eli boş döndü.

Aslında bu insanlar evlerine elleri boş dönmeyebilirdi. CHP ve SP’li Meclis üyeleri tarafından meclise verilen önerge oylansa kabul edilse bu insanlar evlerine mutlu mesut ve Belediye meclis salonunu demirbaş listesinden düşülmüş bir şekilde gidecekti.

Özellikle yaşlı ve kadınları o salonda gördükçe insan rahatsız oluyor. Meclisin iptal edildiği anlarda basın mensupları ile baş başa kalan mahalle sakinlerinin belediye yetkilileri ile ilgili sözlerini ise sırf iddia olduğu için burada yazmıyorum.

Haklılık kişiye göre değişen bir olgu mudur bilmem ama Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin 2 ay önce “tamam yapmıyorum siz istesenizde yapmıyorum” sözü yada 3 ay önce “merak etmeyin sizin istemediğiniz hiçbir şeyi orada yapmayız” sözü mahalle sakinlerini umutlandırıyor gibi geldi bana ama karar “vicdanen” Çayırova halkının tabi…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL