Genel Güncel Manşetler Surmanset

Çayırova Ülkü Ocakları’ndan 11 Ocak Mekke’nin Fethi” programı

Ülkü Ocakları Çayırova İlçe Başkanlığı olarak “11 Ocak Mekke’nin Fethi” programı düzenleyerek Kuran-ı kerim tilaveti ve ilahilerle dolu geceyi geride bıraktık. Peygamberimiz (sav), Mekke’nin kan dökülmeden fethedilmesini istiyordu. Bu amaçla..

Çayırova Ülkü Ocakları’ndan 11 Ocak Mekke’nin Fethi” programı
Ülkü Ocakları Çayırova İlçe Başkanlığı olarak “11 Ocak Mekke’nin Fethi” programı düzenleyerek Kuran-ı kerim tilaveti ve ilahilerle dolu geceyi geride bıraktık.
Peygamberimiz (sav), Mekke’nin kan dökülmeden fethedilmesini istiyordu. Bu amaçla Hicretin 8. yılı olan 630 yılında, Ramazan ayının 10. günü 12 bin kişilik büyük bir ordu ile Medine’den çıktı ve gizlice Mekke şehrini kuşattı. Bu ani kuşatma karşısında Mekkeli müşrikler neye uğradıklarını şaşırmışlar ve savaş hazırlığını bile yapamamışlardı. Mekkeliler korkularından şehri savunamadılar ve Müslümanlar hiç kan dökülmeden Arabistan’ın en büyük, en kutsal şehrini savaşsız fethettiler. Bundan sonra Mekke halkının tamamı Müslüman oldu ve İslâm dînini kabul ettiler. Peygamberimiz (sav) Mekke’deki eski düşmanlarına karşı çok iyi davrandı. Mekke, bu tarihten sonra yeni bir dönemi yaşamaya başladı.
Kabe etrafında yaklaşık olarak 360 civarında put vardı. Bunların en büyüğü olan “Hubel”, Kabe’nin üstüne konulmuştu. Diğerleri Kabe’nin etrafına ve içine yerleştirilmişlerdi. Hz. Muhammed (sav) fetihten sonra tüm putları yıkmıştır. Allah’ın mübarek kıldığı, İslam dininin merkezi olan bu belde, böylelikle şirkten, putperestlikten ve bütün diğer hurafelerden arındırılmış yeni bir hayata kavuştu ve sonrasında çevredeki diğer bütün Arap kabileleri de İslam dinine katıldı. İslam alemi için böylesi önemli ve anlamlı günde başta Peygamber Efendimiz (sav) şehitlerimiz ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in ruhlarına Yasin-i şerif okuyarak hediye eyledik. Programımıza katılan Mhp Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban beyefendi ve yönetimine, Geçmiş dönem Mhp Çayırova İlçe Başkanı Abdullah Adanur beyefendiye Geçmiş dönem Mhp Çayırova belde başkanı Ercan Aslan beyefendiye İlçe esnaflarımıza ve tüm Ülküdaşlarımızdan Allah Razı Olsun. Rabbim Türk-İslam Alemine nice fetihler ve başarılar nasip eylesin.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL