Çayırova’da ’15 Temmuz ‘anma ve kutlama programı belli oldu

Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen başkanlığında toplanan “15 Temmuz şehitlerini anma, demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri kutlama komitesi” kutlama programını yayınladı: 12 Temmuz 2018 Perşembe • İmam Hatipler ve diğer..

Çayırova’da ’15 Temmuz ‘anma ve kutlama programı belli oldu

Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen başkanlığında toplanan “15 Temmuz şehitlerini anma, demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri kutlama komitesi” kutlama programını yayınladı:

12 Temmuz 2018 Perşembe
• İmam Hatipler ve diğer okullardan istekli öğrencilerce 15 Temmuz Şehitlerimiz için hatim indirilecektir. (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce)
• 11:00 ‘da 15 Temmuz Gazisi davet edilerek bir salon programı tertip edilecektir. (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce)
• Yaz kurslarına gelen öğrencilere yönelik hafta boyunca okullarda 15 Temmuz’un anlatıldığı programlar hazırlanacaktır. (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce)
• 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesinde hafta boyunca 15 Temmuz Fotoğraf sergisi hazırlanacaktır. (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce)
• Akşam namazına müteakip Akse Semt Meydanında şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılacaktır. (Çayırova Belediye Başkanlığınca)
13 Temmuz 2018 Cuma
• Hükumet Konağı’nda 15 Temmuz Fotoğraf sergisi yapılacaktır. (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce)
• Cuma namazı öncesinde, bu vatan topraklarını vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen Hacı Perihan Kayar Camii’nde “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti Programı” yapılacaktır.(İlçe Müftülüğünce)
• İlçemizdeki tüm yaz kur’an kurslarında öğrenci, öğretici ve velilerin katılımıyla düzenlenecek olan vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu “Şehitleri Anma özel programı” yapılacaktır. (İlçe Müftülüğünce)
• Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan hutbe tüm camilerimizde ve mescitlerde okutulacaktır. (İlçe Müftülüğünce)
• İlçe Müftülüğü öncülüğünde cemaatin katılımıyla “Şehitlerimiz İçin Kuran Okuyoruz.” Kampanyası kapsamında 15 Temmuz tarihine kadar her cami ve kur’an kursu’nda en az bir Kur’an hatmi okunacaktır. (İlçe Müftülüğünce)
• Ayrıca; İlçemizdeki tüm Camilerde Cuma namazı öncesi 15 Temmuz Şehitlerimiz için Kur’an ziyafeti programı yapacaktır. (İlçe Müftülüğünce)
15 Temmuz 2018 Pazar
• 11:00 : Kaymakam, Belediye Başkanı ve Sivil Toplum Temsilcileri, Şehit Yakınları ve Gazilerimizin katılımıyla Şehit kabirleri ziyaret edilerek, İlçe Müftümüzce Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılarak dualar okunacaktır. (Çayırova Belediye Başkanlığınca), (İlçe Müftülüğünce)
• 12:00 : Kaymakam ve Belediye Başkanı tarafından 15 Temmuz Gazisi ziyaret edilecektir. (İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca), (İlçe Müftülüğünce)
• 21:30 : Fatih Caddesi tünel başlangıcından Çayırova Polis Merkezi önüne kadar yürüyüş yapılacaktır. (Çayırova Belediye Başkanlığınca)
• 21:30 : Fatih Caddesindeki yürüyüşe 15 Temmuz Şehitleri anısına 249 sporcuyla katılım yapılacaktır. (İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce)

 

• 22:00 : Çayırova Polis Merkezi önünde saygı duruşu, istiklal marşı ve protokol konuşmaları yapılacaktır. (Çayırova Belediye Başkanlığınca)
• 22:30 : Kur’an-ı Kerim Tilaveti, akabinde ise sinevizyon gösterimi yapılacaktır. (İlçe Müftülüğünce), (Çayırova Belediye Başkanlığınca)
• Gece boyunca İlçemizdeki Cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacaktır. (İlçe Müftülüğünce)
• 00:13 : 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece tüm camilerimizden eş zamanlı olarak salalar okunacaktır. (İlçe Müftülüğünce)
• İkramlar ve kapanış (Çayırova Belediye Başkanlığınca)
Genel Hükümler :
1. 15 Temmuz 2018 Saat 18:00’dan itibaren etkinliklerin yapılacağı alan ve güzergahlarda tüm güvenlik ve trafik tedbirleri İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce sağlanacaktır.
2. Etkinlik süresince sağlık tedbiri İlçe Sağlık Müdürlüğünce alınacak olup, bir adet ambulansın alanda hazır bulundurulması sağlanacaktır.
3. Kamu kurum ve kuruluşları 14 Temmuz akşamından itibaren Bayraklarla donatılacaktır.
4. Çayırova Polis Merkezi Meydanında yapılacak etkinlikler ile ilgili olarak alan hazırlanması, ses düzeni, oturma düzeni, ışıklandırma, 15 Temmuz Anı Defteri konulması ve her türlü ikram Çayırova Belediye Başkanlığınca yerine getirilecektir.
5. Program davetiyesinin hazırlanması, Sivil Toplum Kuruluşları ve halkımıza duyurulması Çayırova Belediye Başkanlığınca, Şehit Aileleri ve Gazilere program davetinin duyurulması Gebze Sosyal Hizmet Merkezince yapılacaktır.
6. Şehitlik ziyareti ile 15 Temmuz gecesi programına Şehit aileleri ve Gazilerin ulaşımları Gebze Sosyal Hizmet Merkezi koordinesinde, Çayırova Belediye Başkanlığınca sağlanacaktır.
7. Program alanında Şehit ve Gazi ailelerin yeri Çayırova Belediye Başkanlığınca ayrılacaktır.
8. İlçe Programının yapılacağı yerlerde elektrik kesintilerine karşı SEDAŞ Gebze İşletme Müdürlüğünce tedbir alınacaktır.
9. Tüm etkinliklerde sadece Türk Bayrağı kullanılması, (Etkinliği düzenleyen Kurumlarca)
Bu Program Görevlilere Emir Ve Halkımıza Davetiye Niteliğindedir.
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KUTLAMA KOMİTESİ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL