Çayırova’da ‘Dünya Engelliler Günü’ Kutlandı

Çayırova’da, Dünya Engelliler Günü Şekerpınar İlkokulunda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinliğe Kaymakam Hasan Gözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Okul müdürleri, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı. Kaymakam Hasan Gözen konuşmasında..

Çayırova’da ‘Dünya Engelliler Günü’ Kutlandı

Çayırova’da, Dünya Engelliler Günü Şekerpınar İlkokulunda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Etkinliğe Kaymakam Hasan Gözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Okul müdürleri, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

Kaymakam Hasan Gözen konuşmasında “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’”, tüm dünyada engelli bireylerin temel hakları, kazanımları, yaşam standartlarının geliştirilmesi, mevcut imkân ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanmaları ve engellilerin topluma etkin bir şekilde kazandırılması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlar.

Engellilikle ilgili sadece yasal ve idari düzenlemelerin yapılması yeterli olmayıp toplumun engelli bireylere yönelik tutumlarını ve bakış açılarını olumlu yönde geliştirmesi, engelliliğe dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması, toplumla entegrasyonunun sağlanması için onlara her şart ve ortamda destek olunması gerekir.

Engelli kardeşlerimizin hayat şatlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, çalışma ve başarı için teşvik edilmesi, sorunlarının çözümünde onlara destek olunması, ihtiyaç duyduklarında yardım elinin uzatılması, hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olunması, onların hayallerini gerçekleştirebilmeleri için umutla ve geleceğe güvenle bakabilmelerinin sağlanması hepimizin ortak görevi olduğunu belirterek, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu bilinciyle, tüm engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin mutlu, huzurlu bir ömür geçirmelerini diledi.

Program engelli öğrencilere verilen hediyeler ile sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL