Güncel Manşetler

Çayırova’da ki Köprülü Kavşağın Bir Bölümü Trafiğe Açıldı

Yenimahalle Köprülü Kavşak Projesinin Bir Bölümü Trafiğe Açıldı Çayırova Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliğiyle yapımına başlanılan Yenimahalle Köprülü Kavşak Projesinde köprü ve tünel çalışmalarının bir kısmı tamamlandı. Yaklaşık..

Çayırova’da ki Köprülü Kavşağın Bir Bölümü Trafiğe Açıldı

Yenimahalle Köprülü Kavşak Projesinin Bir Bölümü Trafiğe Açıldı

Çayırova Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliğiyle yapımına başlanılan Yenimahalle Köprülü Kavşak Projesinde köprü ve tünel çalışmalarının bir kısmı tamamlandı. Yaklaşık 40 Milyon Liralık dev bir yatırım olan projede tünel ve köprü çalışmalarının yanında yan yollarda açılıyor.

Mevcut iki köprünün üzerindeki trafik akışını tek köprüden sağlayacak, Çayırova’dan
 direk İstanbul, Gebze, Darıca ve İzmit yönüne giriş ve çıkışları oluşturacak Yenimahalle Köprülü Kavşak Projesinde büyük bir ilerleme kaydedildi.

Yan yollar, alt ve üst geçişler, tüneller bulunan proje için hummalı bir çalışma yürüten kurumlar, kazı ve dolgu, taşduvar, altyapı gibi uygulamaların tamamlanması ile birlikte, köprü ve tünelleri de tamamlayarak köprünün bir bölümünü trafiğe açtı.

Hızlı bir şekilde ilerleyen çalışmaların tamamlanması ile birlikte yaklaşık 40 Milyonluk dev bir ulaşım yatırımı tek kalemde uygulanmış olacak. Çayırova’nın trafiğinin rahatlatılması ve E-5 ile TEM Otoyoluna ulaşımın kolayca sağlanması adına başlayan çalışma çerçevesinde ilçenin girişine rahat bir nefes aldıracak projenin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Çayırova’nın ulaşım ağlarının daha düzenli ve modern olması adına birçok ulaşım yatırımına el attıklarını vurgulayan Demirci, Yenimahalle Köprülü Kavşak Projesi ile tek kalemde en büyük ulaşım yatırımını hayata geçirdiklerini belirtti.

Yaklaşık 40 Milyon Liralık bir yatırım için Büyükşehir ve Ulaştırma Bakanlığı ile ortaklaşa çalıştıklarını kaydeden Demirci, köprülü kavşak projesinin; Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, TOSB-TEM Kavşağı ve Bağlantı Yolları ve Bosna Caddesiyle birlikte hayata geçirdiğimiz, ilçenin adeta damarlarını açan 4 büyük ulaşım projesinin son halkasını oluşturduğunu söyledi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL