Çayırova’da muhteşem bir Kur’an ziyafeti

Genç Sadâ Yarışması mest etti. 9 ilin İHL birincileri Çayırova’da muhteşem bir Kur’an ziyafeti sundu. “Genç Sada” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 9. Bölge Finali, Çayırova Şehit Er Mücahit Okur..

Çayırova’da muhteşem bir Kur’an ziyafeti

Genç Sadâ Yarışması mest etti.

9 ilin İHL birincileri Çayırova’da muhteşem bir Kur’an ziyafeti sundu.

“Genç Sada” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 9. Bölge Finali, Çayırova Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde yapıldı

DEVA ULU CAMİİ’NDE KUR’AN ZİYAFETİ

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen mesleki yarışmalardan “Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” 9. Bölge Finali Çayırova’da yapıldı. Şekerpınar Deva Ulu Camii’nde gerçekleştirilen yarışmaya  Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik de katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Müftüleri, Okul ve kurum müdürleri, stk temsilcileri, çok sayıda veli, öğretmen ve öğrencilerin de büyük ilgi gösterdiği yarışmada öğrenciler okudukları Kur’an-ı Kerim’le dinleyenleri adeta mest etti.

BİRİNCİLİK ÇANAKKALE’NİN

Çayırova Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Deva Ulu Camii’nde yapılan bölge finaline 9 ilden gelen birinciler dinleyenlere muhteşem bir Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu. Program, Çayırova Şehit Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Samet Uzun´un açılış tilavetiyle başladı. Okul Müdürü Zafer Aslan ve Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul´un selamlama konuşmalarından sonra yarışmalara geçildi. Yarışmaya Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illerinden toplam 11 okul katıldı. Yarışma sonucunda bölge birinciliğini, Çanakkale/Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikinciliği Kocaeli/İzmit Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü ise Bursa/Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi elde etti.

GENÇLERİN İLGİSİ SEVİNDİRDİ

Programa katılan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul, Kur’an eğitiminin çok önemli olduğunu vurgulayarak gençlerin bu alandaki ilgilerinin takdire şayan olduğunu söyledi. Kur’an-ı Kerim’i güzel okumanın yanında anlaşılmasının ve hayata yansıtılmasının da önemine değinen Daire Başkanı İhsan Erkul, Çayırova Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni de sergilediği güzel ev sahipliği dolayısıyla tebrik etti.

HAYIRSEVER KURUM VE KİŞİLERDEN HEDİYE YAĞMURU

Birinci olan öğrenciye Umre ve tam altının yanı sıra kıymetli hediyeler verildi. Diğer öğrenciler de derecesine göre yarım ve çeyrek altının yanı sıra değişik hediyeler sunuldu. Ayrıca tüm öğrencilere ilçe müftülüğü çeyrek altın ve özel baskı Kur´an-ı Kerim hediye etti. Hayırsever vatandaşlar da tüm öğrencilere verdikleri hediye ve nakit para ile yapılan bu tür etkinliklere ilgi ve memnuniyetlerini ifade ettiler. Program davetlilere verilen yemek ikramı ile sona erdi. Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi okul yönetimi, programın hazırlanmasına destek veren başta il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, Çayırova Belediyesi ve Gebze Belediyesi, İl ve ilçe müftülüğü ile özel kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL