“Çayırova’mıza hizmet edenlerin mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir”

Külte, Çayırova gündemini meşgul eden Çayırova Belediyesi taşeron çalışanlarının toplu sözleşme haklarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı: Deva Partisi Çayırova İlçe Teşkilat Başkanı; Kemal Külte son günlerde özellikle Çayırova gündemini..

“Çayırova’mıza hizmet edenlerin mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir”

Külte, Çayırova gündemini meşgul eden Çayırova Belediyesi taşeron çalışanlarının toplu sözleşme haklarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı:

Deva Partisi Çayırova İlçe Teşkilat Başkanı; Kemal Külte son günlerde özellikle Çayırova gündemini meşgul eden Çayırova Belediyesi taşeron çalışanlarının toplu sözleşme haklarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı:

Açıklamada Külte şu değerlendirmelerde bulundu:

Çayırova Belediyesi bünyesinde yaklaşık 600 taşeron emekçi kardeşimizin canla başla hizmet verdiği herkes tarafından bilinmektedir. Bu bağlamda uzunca bir zamandır Hizmet İş sendikası ve Çayırova Belediyesi arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri Belediyenin olumsuz tutumu nedeniyle sonuçsuz kalmış ve emekçi kardeşlerimiz yapılan oylamayla Grev kararı almıştır.

Emekçinin hakkının ödenmesinde hiçbir mazeretin olmayacağını, derhal bu yanlıştan dönülerek çalışan kardeşlerimizin hak ettikleri toplu sözleşmenin  yapılması gerektiğini ifade etmek isteriz.

Çayırova’lıların 2020 bütçesi 200 Milyon civarındadır. Bu bütçeyi kullanıp ta emekçilerin haklarını vermemek hangi zihniyetin tezahürüdür diye sormak icap eder.

Maalesef bu zihniyet ; ‘’KURU EKMEK YİYORLARSA AÇ DEĞİLDİRLER’’ diyen genel siyasetin Çayırova da ki yerel taşeronlarıdır.

Derhal emekçi kardeşlerimizin hassasiyetleri dikkate alınarak, Çayırova’mıza hizmet eden bu insanlarımızın mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir.

Süreci yakından takip ettiğimizi ve her platformda konu ile ilgili bilgilendirmelerimizi kamuoyuyla paylaşacağımızı ifade etmek isteriz

Ümit ediyoruz ki ‘’Çalışanımızın hakkı alın teri kurumadan verilir.’’

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL