Eğitim Ekonomi Genel Güncel Manşetler

Çevre gönüllüsü miniklerden Derince Atık Getirme Merkezine ziyaret

Miniklere çevre bilinci aşılanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘‘Ağaç yaşken eğilir’’ anlayışıyla çocuklara yönelik çevre eğitimleri uyguluyor. Bu kapsamda anaokulu çağındaki minik öğrenciler atık yağlar, piller, elektronik atıklar gibi geri dönüşümü olan..

Çevre gönüllüsü miniklerden Derince Atık Getirme Merkezine ziyaret

Miniklere çevre bilinci aşılanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘‘Ağaç yaşken eğilir’’ anlayışıyla çocuklara yönelik çevre eğitimleri uyguluyor. Bu kapsamda anaokulu çağındaki minik öğrenciler atık yağlar, piller, elektronik atıklar gibi geri dönüşümü olan maddelerin depolandıkları atık getirme merkezini ziyaret etti. Öğrencilere burada geri dönüşümün faydaları, evlerde geri dönüşüme verilebilecek malzemeler hakkında bilgi verildi.

 ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURULUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Derince Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü işbirliğinde Derince Atatürk Anaokulu’nda eğitim gören öğrencilere çevre bilinci oluşturabilmek ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla geri dönüşüm konusunda eğitim verildi. Geri dönüşümün önemine dikkat çekmek üzere ambalaj atıkları, atık piller, elektrikli ve elektronik atıklar, kullanılmış kızartmalık atık yağların kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının önemi konularında bilinçlendirme çalışmaları ve eğitim seferberliği sürüyor.

170 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Atatürk Anaokulu’nda eğitim gören 170 öğrenciye çevrenin korunması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla eğitim verildi. Kaynağında ayrı toplama çalışmalarında atığın oluştuğu noktadan geri kazanım/bertaraf tesislerine nakledilinceye kadar çevre ve insan sağlığına zarar vermeden yönetiminin sağlanması amacıyla tüketicilerin kaynağında ayrı topladıkları atıkları getirip bırakabilecekleri Derince’de bulunan “Atık Getirme Merkezi”ne ziyaret düzenlendi.

ERKEN YAŞTA EĞİTİM

Yapılan bu çalışmalarda; çevre bilincinin oluşturulması için eğitim çalışmalarının erken yaşta verilmesi gerektiği belirlendi. Bilgilerin pekiştirilmesi için bu eğitimlerin en azından ilkokul seviyesinde devamlılığının sağlanması gerekiyor. Bu yöndeki faaliyetlerin gelecek nesillerin çevrenin önemi ve bu konudaki farkındalığının yüksek seviyede olmasına önemli derecede katkı sağlayacağı ve duyarlılıklarını arttıracağı hedefleniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL