“Çevre kirliliği insanlığın ortak sorunu”

Rıdvan Şükür; “ Yaşanabilir, sağlıklı bir çevre için bir yerde değil, her yerde mücadele edelim ” Dağcı ve çevreci Rıdvan Şükür, 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle yaptığı değerlendirmede, Dünya üzerindeki..

“Çevre kirliliği insanlığın ortak sorunu”

Rıdvan Şükür; “ Yaşanabilir, sağlıklı bir çevre için bir yerde değil, her yerde mücadele edelim ”

Dağcı ve çevreci Rıdvan Şükür, 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle yaptığı değerlendirmede, Dünya üzerindeki hayatın devamlılığı için başta içilebilir su kaynakları olmak üzere doğadaki yaşam için önemli kaynakların korunması gerektiğini belitti.

Şükür, Dünyada her yıl milyonlarca kişinin çevre kirliliği nedeniyle oluşan hastalıklar sebebiyle hayatlarını kaybettiklerini söyledi. Çevre kirliliği ile bir insanın veya bir şehrin mücadele etmesi dışında bütün toplumun mücadele etmesinin bir gereklilik olduğunu belirtti.

1972 yılında Birleşmiş Milletler çevre konferansında alınan bir kararla 5 Haziran’ın Dünya Çevre günü olarak kabul edildiğini söyleyen doğa korumacı Şükür, çevremizdeki doğal hayatı ve doğal kaynakları korumanın insanlık görevi olduğunu belirtti. Rıdvan Şükür, çevre kirliliğinin insanlığın ortak sorunu olduğunu söyledi.

Milyonlarca insanın hava kirliliğinin neden olduğu hatalıklar nedeniyle yaşamlarının son bulduğunu söyleyen Şükür, çevre kirliliğinin hava su toprak kirliği ve iklim değişikliğini kapsayan geniş bir kavram olduğunu belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL