CHP Çayırova yöneticilerinden duyarlı çalışma

Çayırova Cumhuriyet Halk Partisi Yöneticilerinden” Geri Getiriyor Geleceği Temizliyor ” projesi Çayırova Cumhuriyet Halk Partisi Yöneticilerinden İlçe Sekreteri Ümit Baştuğ , Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erkan Kaçmaz  ve Basın..

CHP Çayırova yöneticilerinden duyarlı çalışma

Çayırova Cumhuriyet Halk Partisi Yöneticilerinden” Geri Getiriyor Geleceği Temizliyor ” projesi

Çayırova Cumhuriyet Halk Partisi Yöneticilerinden İlçe Sekreteri Ümit Baştuğ , Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erkan Kaçmaz  ve Basın Yayın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yöneticisi Emre Doğan ‘ın birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında ” Geri Getiriyor Geleceği Temizliyor ” projesinde Kocaeli İli Çayırova İlçesinde Geri dönüşüm kağıt toplayıcılık yaparak geçimlerini sağlayan işçilerin ve ailelerin sıkıntılarını çalışma şartlarının zorluklarını anlatmak onların sesi olmak için bir duyarlı bir çalışma yaptı.

Proje kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri sokak emekçilerine ve ailelerine zorlu koşullara dayanıklı kişisel koruyucu donanım malzemesi ve ikram paketi desteğinde bulundular.

Türkiye’de Sokakta atık toplayıcılığı yapan vatandaşlarımız sosyal güvence eksikliği, kişisel koruyucu donanımı eksikliği sebebi ile sağlıkları tehdit altında, sokakta her an kaza riskiyle karşı karşıya bir şekilde çalışmak zorunda kaldıkları da ortada olan bir durumdur. Bu vaziyetin yerel yönetimler aracılığıyla dışlamadan ve ötekileştirmeden bu insanlarımızın sosyal güvencelerinin verilmesi hem insanı hem de sağlıklı bir şekilde denetlenmesi gereklidir.

  1. Yüzyıl Türkiyesi’nde bu bir felakettir ve yönetimin sosyal devlet anlayışı eksikliğidir. Bu insanların sisteme entegre edilmesi gerekir sosyal hak ve güvencelerini birileri tarafından sömürülmemesi gerekir insanca yaşamaları için haklarını vermek gerekir. Geri dönüşüm sektöründe elleriyle ayrıştırdıkları tonlarca atık ile çok emek verip en az payı alan ve hiçbir güvencesi olmayan yoksul gecekondu mahallerimizde yaşayan insanlarımız bir yandan hor görülme ve toplum baskısı altında yaşamak zorunda kaldılar.

Sokakta kağıt ve atık toplayanların çalışma koşulları olması gerekenin çok gerisinde çalışma koşullarını iyileştirilmesi onların yok sayılmadığı aslında var olduklarını görüp çalışma koşulları iyileştirmelidir.

Yönetim zaten zor şartlarda çalışan belli bir mesleği olmayan atık toplayıcılarının sorununu görmezden geliyor. Bu vatandaşları sisteme entegre etmek yerine rant uğruna birde savaş açmış durumda olması çok gülünçtür. İstanbul’da yapılan depo baskınları buna birer örnek teşkil ediyor. Burada bile bazı depoları kapatmalar  kendilerinin ve yandaşlarının önünü açarak tekelleşme derdine düşmüşler.  Çözüm her zaman denetlemedir. İyi bir denetim mekanizması olduğu sürece emek hırsızlığı da olmayacaktır. Hem temiz bir çevre hem de mutlu insanlar olacaktır. Aksi halde sorunları görmezden gelinerek hiçbir çözümde üretilmediği gibi yeni sorunlara da yer açacaktır.

21.Yüzyıl Türkiye’sinde bu görüntüyü vermek sağlıksız ortamda güvencesiz koşullarda çalışan vatandaşlara göz yummak ve yönetim olarak buna çözüm üretilmemesi aksine rant uğruna savaş açılması depo kapatmalar istihdam etmek yerine cezalandırarak insanları açlığa mahkum etmek insanlığımızın neresindedir.

Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe yöneticileri olarak Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ve İktidarımızda bu tarz sorunlara yönelik çözümler getirmek, dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Projede bizlere desteğini esirgemeyen Çayırova İlçe Başkanımız Cihan Soyluçiçek’e Teşekkür ederiz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL