CHP’den yeni iddialar!

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya yaptığı basın toplantısı ile  Çayırova Belediyesi ile alakalı iddialarını sürdürdü. Kaya yaptığı konuşmada belediyenin ihalelerini sınırlı sayıda firmaların aldığını savunarak, belediye yönetiminden açıklama istedi…

CHP’den yeni iddialar!

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya yaptığı basın toplantısı ile  Çayırova Belediyesi ile alakalı iddialarını sürdürdü.

Kaya yaptığı konuşmada belediyenin ihalelerini sınırlı sayıda firmaların aldığını savunarak, belediye yönetiminden açıklama istedi.

Kaya “Çayırova belediyesi AK Parti meclis üyelerinin bile arsa satışlarından haberi yok..”

Demirci “ Ne olmuş arsalar satılıyorsa” diyor. Akın Uyur ve Refik Tartar bu bahsi geçen arsalara ortak edilmiş. CHP bu tür uygulamalara sonuna kadar karşı olacaktır.

Kaya,” Şekerpınarda 5. Bölgede kıymetli arsalar kazandırılan ben şahsen bağışlanan diyorum. Bunları parça parça paylaşacağım. Eğer vakti zamanı geldiğinde bunları paylaşmazsam “Siz basın mensupları bunun hesabını bana sorun”

Yapılan usulsüzlüklerin takibatı yapılacak ve gerekli hukuki işlerde bulunulacaktır. Sonraları açıklama yapılacak kişilerin ne yazıkki şimdiye kadar açıklananlardan kat kat fazlası olacaktır. Özellikle bunun altını çizmek isteriz.

Çayırova da yapılan ihaleler 2 firmada dönüyor. İnşaatı Darıca Belediyesi meclis üyesi Yasin Altay ın ve Çayırova Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi bir arkadaşın kardeşinin ortak olduğu bir firma yapıyor. Sosyal tesis semt konakları v.b. gibi yerleri bu firma yapıyor.

Kaya “Demirci, ihaleleri Büyükşehir yaptığını iddia ettiği konakları aslında Çayırova belediyesi yapıyor onu bile bilmiyor.” Arsalarımızı satıyor bu yapıları yapıyoruz.

Kaya “ İhalelerde öyle bir şeytani  yöntem uygulanıyor ki ihalelerin tamamını bir firma alıyor”

Altyapı, üst yapı, yol, kaldırım işleri başka bir firma olan Kozlu inşaat üzerinden yaptırılıyor. 17 ihalenin 15 ini de bir firmanın yapması mümkün değil. İhalelerle ilgisi olan arkadaşlar bu konuda bilgiye sahiptirler. Ne hikmettir ki Kozlu inşaat tüm ihaleleri alıyor.

İhalede birim fiyat tekliflerinde hafriyatın metreküpü Kozlu inşaat 1TL, diğer firmalar ise 37TL- 41TL (Normalde hafriyat dökümü 70TL ), Kalıp yapmanın metrekaresi Kozlu inşaat 1TL, diğer firmalar 35TL-52TL civarında. İhale yapılan işlerde bu kalemler olmayacak olması bile önemli değil.Olmayan işleri ihaleye koyuyorlar. Olmayan işler ihaleden çıkarılmış olsa incelememize göre en yüksek teklif veren firma bu ihaleleri alıyor.

Bir önceki basın açıklamalarımızdaki iddialarımız doğrudur

Basına yaptığımız açıklamaların muhatapları “Açıklamalar yanlış” diye bana dönüş bile yapmadı, yapamadı. Demek ki yapılan açıklamaların doğruluğu buradan anlaşılabiliyor.

Yolsuzluk yapanların, kendine çıkar sağlayanların siyasi partisi olmaz. Bu ne AK Parti ne CHP ne Saadet partisi nede başka siyasi parti çatısı altında kabul edilemez.

Çayırova’nın üst yapıda prestij caddeleri olarak adlandırdıkları caddelerin üzerinde 200 dekoratif direk var. Bu direklerin değeri 1.200.000TL ( eski parayla bir trilyon ikiyüz milyar) Yani bugüne kadar yapılan arazi satışlarından yapılan kazancın 1 arazi bedeli bile değil.

Şevki Demirci CHP ye ithafen  “Sizin dönemde 703 dönüm arazi parasını ne yaptınız? Bunun parası kayıp” açıklamasını yapmış. Bunu söyleyip bu işin takibini yapmayan belediye başkanını kınıyorum. Varsa böyle bir şey takip edilmesi gerekir. Yapılan bu iddia ispat gerektirir. Ya ispat ya da söylemlerin kendisine ait olmadığını ve bunu inkar edilmesi gerekir.

Seçim bizim için “Baskın Seçim” olarak görülmemektedir

CHP ilçe örgütümüzün tüm bireyleri secim için hazırdır. Her zaman sokakta vatandaşla birebir temas içindeyiz ve sorulan sorulara içtenlikle cevap vermekteyiz. Biz seçimden kaçmıyoruz, MHP genel başkanı Bahçelinin sözlerine bizde katılıyoruz. Bu sebepten sorunların çözülmesi için CHP bu göreve hazırdır.

Basınla paylaşılan ikinci yemekli buluşma sonrası Çayırova Belediyesinin vereceği cevaplar ne olacak açıkçası merak konusu olmuştur.

 

(Basın toplantısının detayları ‘Kocaeli’de Bugün Gazetesi’nde..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL