Manşetler Surmanset

CHP’li Yakup Törk Zafer Bayramını Kutladı

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Törk yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan..

CHP’li Yakup Törk Zafer Bayramını Kutladı
CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Törk yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta Kocatepe’de başlayan ve 30 Ağustos 1922’de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Tarihi boyunca özgür yaşamış Türk milleti, işgallere boyun eğmemiştir. Esareti kabul etmeyeceğini Başkumandan Atatürk’ün önderliğinde başlattığı bağımsızlık mücadelesi ile tüm Dünya’ya göstermiştir.
Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan bu zafer, asil Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sürdürdüğü özgürlük mücadelesidir. Dünyada esaret altında yaşayan diğer ulusların da özgürlük mücadelelerine örnek olan bu büyük zafer aynı zamanda, Türk ulusunun çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları oluşturan Türk devrimini başlatan bir kıvılcımdır.
30 Ağustos zaferi, Türk milletinin hedeflerine ulaşma konusundaki azim ve kararlılığını, şartlar ne kadar güç olursa olsun zorlukların üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden biridir. Bu düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile Aziz milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL