Çiler ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü Hatırlattı

Gebze Ticaret Odası  Başkanı Nail Çiler yazılı bir açıklama ile ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ mesajı verdi: “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nde; engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanmasını;..

Çiler ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü Hatırlattı

Gebze Ticaret Odası  Başkanı Nail Çiler yazılı bir açıklama ile ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ mesajı verdi:

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nde; engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanmasını; üreten, fırsat eşitliğinden yararlanan, bireyler olmalarına imkan verilmesini dilerim.

Birleşmiş milletler tarafından 1992’ de “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık, engelli bireylere yönelik çalışmalara dikkat çekilmesi, onların yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve refahının sağlanması, sorunlarına çözüm getirilmesi, hayatın her alanında karşılaştıkları zorluklar karşısında neler yapılabilir konusunun hatırlanması ve vurgulanması açısından oldukça önemli bir gündür.

Nüfusumuzun büyük bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın istihdama daha çok katılmalarını sağlayarak onların eğitilmesine, tüketici oImaktan kurtarıp, üretici olmalarına destek vererek mutIu ve yararIı bir birey haline gelmelerine destek olmak hepimizin görevidir. Kendini birçok alanda ispatlayarak başarılara imza atmış engelli insanlarımızın, bir engelinin de bizler olmaması gerektiği bir dünya düşüncesiyle; her birimizin potansiyel engelli adayı olduğumuzu aklımızdan çıkartmadan hareket etmemizi diliyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL