Çiler’den 16 Ocak Mesajı

Mesai kavramı gözetmeksizin toplumumuzu  özverili ve tarafsız bir anlayış ile bilgilendirerek, kendinden ödün veren basınımızın değerli temsilcilerinin 16 Ocak Basın Onur Günü’ nü en içten duygularımla kutluyorum. Kurtuluş Savaşı sonrası..

Çiler’den 16 Ocak Mesajı

Mesai kavramı gözetmeksizin toplumumuzu  özverili ve tarafsız bir anlayış ile bilgilendirerek, kendinden ödün veren basınımızın değerli temsilcilerinin 16 Ocak Basın Onur Günü’ nü en içten duygularımla kutluyorum.

Kurtuluş Savaşı sonrası 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit Kasr-ı’ nda basın toplantısı düzenleyen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK burada Cumhuriyet ile ilgili fikirlerini ilk kez dile getirerek, gazeteci ve yazarlarla ülkemizin geleceğini konuşmuştur. Türk basınımızın ve Cumhuriyet tarihimizin dönüm noktalarından olan 16 Ocak Günü, güçlü kalemlerin titizlikle ulaştırdığı doğru bilginin, Milli Mücadelemizin en önemli destekçilerden olduğunun ispatıdır.

Toplumsal bir aktör olan basınımızın kıymetli mensupları, kısıtlı imkanlar ve zor koşullara rağmen fedakarlıkla mesleklerini icra ederek; işlerinin getirdiği  sorumlulukları en iyi şekilde göğüslemiş olmaları ile her türlü takdiri hak etmektedirler.

16 Ocak Basın Onur Günü’ nün 96. yıldönümünde ilkeleri doğrultusunda çalışan basınımızın bu özel günlerindeki sevinçlerine ortak olarak, başarılarla dolu bir çalışma hayatı diler, sevgilerimi sunarım.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL