Çiler’den 24 kasım Öğretmenler Günü  Açıklaması

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler 24 kasım Öğretmenler Günü  Dolayısıyla Açıklamada Bulundu. Çiler açıklamasında “Yurdumuzun her köşesinde ve bölgemizde görevini fedakarlıkla yerine getiren, bugünümüzün ve geleceğimizin umutları kıymetli öğrencilerimizi eğiten..

Çiler’den 24 kasım Öğretmenler Günü  Açıklaması

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler 24 kasım Öğretmenler Günü  Dolayısıyla Açıklamada Bulundu.

Çiler açıklamasında “Yurdumuzun her köşesinde ve bölgemizde görevini fedakarlıkla yerine getiren, bugünümüzün ve geleceğimizin umutları kıymetli öğrencilerimizi eğiten değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’ nü kutluyor, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, hayatta olmayan öğretmenlerinizi minnet ve rahmetle anıyorum.

1 Kasım 1928’ de kabul edilen Harf Devrimi sonrasında, yazı tahtasının başına geçen Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; “MİLLET MEKTEPLERİ” ile; harf devriminin yanında eğitim öğretim devrimiyle bütün bir ulusla beraber eğitim seferberliği başlatmıştır. 24 Kasım tarihinde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Millet Mektepleri’ ne Genel Başkan ve Başöğretmen olmuş; milletimizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda büyük bir adım atılmıştır.  24 Kasım; zaman zaman zor şartlar altında çalışan, yenilikçi, dinamik ve çağdaş öğretmenlerimizin hatırlanması, bu özel günde çalışma koşullarının gözden geçirilmesi adına oldukça önemli bir tarihtir.

Bizler de GEBZE TİCARET ODASI olarak, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ’ in Gebze’ ye kazandırılmasında, Mehmet Tuğrul Tekbulut Tematik Lisesi (Bilişim Lisesi)’ nin ilçemize açılmasında, Muallimköy Öğretmen Evi’ nin Uygulamalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ ne dönüştürülmesinde ve bu sene dördüncü mezunlarını veren TİCARET ODASI VAKFI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’ nin bölgemize kazandırılmasında öncü olduğumuz için gururluyuz. İş dünyamızın en büyük problemi olan ara eleman değil “aranan eleman” ihtiyacının karşılanması ve içinde bulunduğumuz Bilişim Çağı dolayısıyla; genç yaşlarda alınması gereken kodlama ve yazılım eğitimlerine yönelik çalışmalarımızla, eğitimin gelişmesi adına uygulanabilecek faaliyetler konusunda üzerimize düşen görev ne ise onu yapma bilinci ve gayreti içerisindeyiz.

Odamızda gerçekleştirdiğimiz ve Türkiye’ deki Ticaret Odaları arasında birinci olduğumuz Girişimcilik Eğitimleri ile, ülkemize katma değer ve istihdam sağlayacak yeni iş kollarının oluşmasında yüksek destek veren bir Odayız. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ nde kurulması için çalışmalarına devam ettiğimiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de; iş dünyasının eleman ihtiyacına cevap verecek mesleki eğitimin sağlandığı bir okul olacaktır.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ dolayısıyla; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ünBir topluluk ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumu gerçek bir ulus haline getirirler.” sözünde anlattığı gibi; gelecek ile ilgili hedeflerimize ulaşmada gençlerimize bilgisi ışığında yol gösteren kıymetli öğretmenlerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunar, görevlerinde başarılar dilerim.”dedi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL