Çiler’den 29 Mayıs Mesajı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler,İSTANBUL’UN FETHİ’ nin 565. Yıldönümü Dolayısıyla Bir Açıklamada Bulundu. 29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Han’ın  “gemileri karadan yürütün” emri ardından muhteşem bir..

Çiler’den 29 Mayıs Mesajı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler,İSTANBUL’UN FETHİ’ nin 565. Yıldönümü Dolayısıyla Bir Açıklamada Bulundu.

29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Han’ın  “gemileri karadan yürütün” emri ardından muhteşem bir savaş tekniği uygulanarak boğaza indirilen gemilerle Osmanlı Ordusu tarafından İstanbul fethedilmiş; bu muhteşem fetihle, Osmanlı Devleti İmparatorluk olmuş, Doğu Roma İmparatorluğu sona ermiş; orta çağ kapanıp, yeni çağ başlamış, dünya medeniyetlerinin akışına yön verilmiştir.

Döneminin teknolojik alanda en büyük AR-GE’cisi olarak nitelendirilen Fatih Sultan Mehmet’in 1481 yılında doğuya yapacağı sefer sırasında otağını kurarak konakladığı, hayatını burada kaybettiği, içinde 17.yy.’da yaptırılan çeşme ve namazgahı da bulunduran FATİH’İN OTAĞI’nın (HÜNKAR ÇAYIRI) bölgemizde olması, nasıl büyük bir tarihi dokuya sahip olduğumuzun göstergesidir.

GEBZE TİCARET ODASI olarak bölgemizin sosyal, kültürel yaşamının gelişmesi, tarihi değerlerinin korunması ve ön plana çıkarılması için de çalışmalar yürütmekteyiz. Bu doğrultudaki faaliyetlerimizle sosyal sorumluluk bilincimiz ve bölgemizin tarihi ve turistik değerlerinin daha fazla tanıtılması için gayret sarfeden GTO, fetih şölenlerinin FATİH’İN OTAĞI’ndan başlatılmasını talep etmenin yanında tarihe tanıklık etmiş bu mekanın daha fazla tanıtılması, tarih bilincinin oluşturulması ve bölgemizin turizmde de ön plana çıkarılması için tüm kurumlar olarak güç birliği oluşturarak çalışmanın hepimizin sorumluluğu olduğu bilinci içerisindedir.

Bu duygularla, tarihin tüm seyrini değiştiren İstanbul’un Fethi’ nin 565. Yıldönümünü kutluyor, bizlere dünya kenti İstanbul’u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han‘ı ve O’nun kumandasındaki ordumuzu rahmetle anıyorum.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL