Çiler’den Osman Hamdi Bey Hatırlatması

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Osman Hamdi Bey’in 109. ölüm yıldönümü’ nü hatırlattı.   Şehrimize değer katan, Gebze’ mizde yaşamış ünlü ressam, aynı zamanda ilk müzemizin kurucusu,..

Çiler’den Osman Hamdi Bey Hatırlatması

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Osman Hamdi Bey’in 109. ölüm yıldönümü’ nü hatırlattı.

 

Şehrimize değer katan, Gebze’ mizde yaşamış ünlü ressam, aynı zamanda ilk müzemizin kurucusu, akademisyen ve Kadıköy’ ün ise ilk Belediye Başkanı olan Osman Hamdi Bey’in aramızdan ayrılışının 109. Yıldönümü.

Osman Hamdi Bey, 1842-1910 yılları arasında yaşayan ve modern anlamda Türk müzeciliğini başlatan İstanbul Arkeoloji Müzesi’ nin ve bugünkü Mimar Sinan Üniversitesi’nin temeli olan Sanayi Nefise Mektebi’ nin de kurucusudur. Türk resminde ilk figürlü kompozisyonu kullanan, çok yönlü bir aydın olan Osman Hamdi Bey; vasiyeti üzerine başta dünyaca ünlü tablosu Kaplumbağa Terbiyecisi olmak üzere çok sayıda resim çalışmalarına ve eserlerine imza attığı Gebze Eskihisar’ da bulunan köşkünün bahçesine defnedilmiştir.

Gebze Ticaret Odası olarak, Osman Hamdi Bey’ in tanıtılması adına üzerimize düşen görevi yapmakla beraber, Eskihisar’ da turizm faaliyetlerinin canlandırılarak müzenin değerinin korunmasına da destek olma gayreti içerisindeyiz.

Sanayinin ve ticaretin kalbi olan bölgemizin, tarihi ve turistik değerleri ile de ön planda olmasını diler; Osman Hamdi Bey’ i vefatının 109. Yılında saygıyla anarım.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL