“Çocuklara daha güzel bir dünya bırakmakla sorumluyuz”

Eğlendirirken Öğretiyoruz Geleceği bizlerin çocuklarının inşa edeceğini ifade eden Marmara Bölgesinin en prestijli eğitim kurumlarından olan Özel Kardelen Anaokulu ve Kreşi Kurucusu Şükran Gümüş, “Dünya Çocuk Hakları Günü”nde eğitim kurumları olarak..

“Çocuklara daha güzel bir dünya bırakmakla sorumluyuz”

Eğlendirirken Öğretiyoruz

Geleceği bizlerin çocuklarının inşa edeceğini ifade eden Marmara Bölgesinin en prestijli eğitim kurumlarından olan Özel Kardelen Anaokulu ve Kreşi Kurucusu Şükran Gümüş, “Dünya Çocuk Hakları Günü”nde eğitim kurumları olarak kendilerine büyük işler düştüğünü söyleyerek, yarınlarımızın emanetine bugünden sahip çıkarak çocuklara daha güzel bir dünya bırakmakla sorumlu olduklarını belirtti.

 

20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlandığının altını çizen Marmara Bölgesinin en prestijli eğitim kurumlarından olan Özel Kardelen Anaokulu ve Kreşi Kurucusu Şükran Gümüş, Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”yi imzalamış ve o tarihten bugüne 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Çocukların yetişkinlerden daha farklı ihtiyaçlara ve haklara sahip olması gereğinden yola çıkan BM, bu sözleşme ile çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflemiş ve taraf devletleri 54 maddeden oluşan sözleşme maddeleri gereğince kendi iç hukuklarında değişim yapmaya zorlamıştır. Toplam 193 ülke tarafından imzalanan sözleşme en fazla sayıda ülke tarafından imzalanan ve en kısa zamanda yürürlüğe giren uluslararası belge olma özelliğine sahiptir. Cinsiyet, din, dil, ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda barınması ilkeleri üzerine kurulan sözleşme, uluslararası platformda mutabakata varılmış, değiştirilmesi mümkün olmayan standartları ve yükümlülükleri içermektedir. Onaylayan devletlerin kendi iç hukuklarında gerçekleştirecekleri düzenleme ve değişimleri kontrol etmek ve her beş yılda bir bu değişiklikleri yayımlamak için BM tarafından bir Çocuk Hakları Komitesi de oluşturulmuştur.” dedi.

“PROJELERİ BERABER YAPIYORUZ”

Kendilerinin de kurum olarak Dünya Çocuk Hakları gününde tiyatral ve el becerilerine yönelik etkinliklerle çocukları hem eğlendirirken hem de bilinçlendirdiklerini ifade eden Gümüş, “Çocukların iyi öğrenme yöntemi onlarla oyunlar tiyatral gösteriler ile projeler halinde kurgulayarak geleceğe yetiştiriyoruz. Çocuklar hem el becerilerini geliştiriyor hem de hayal güçlerini kullanarak kendileri hikayeler üretebiliyorlar. Biz çocuklarımıza güzel bir dünya kurmak için mücadele etmeliyiz. Onları da kendi zamanlarına göre yetiştiriyoruz.” dedi.

Haber: Fatih KÖSE

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL