Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“ABD’DEKİ DAVANIN PROJESİ YÖNETİM İÇİNDEKİ BİR GRUBA AİT” | Kocaelide Bugün
Politika

“CUMHURBAŞKANININ VE YAKINININ, BU TÜR DOLANDIRICILIKLARLA ALAKASI VE İŞİ YOKTUR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,..

“CUMHURBAŞKANININ VE YAKINININ, BU TÜR DOLANDIRICILIKLARLA ALAKASI VE İŞİ YOKTUR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi liderinin “belge” olarak sunduğu kâğıtların yalan ve iftira olduğunu millete ispat ettiklerini söyledi.

“CUMHURBAŞKANININ VE YAKINININ, BU TÜR DOLANDIRICILIKLARLA ALAKASI VE İŞİ YOKTUR”

Günlerce kamuoyunu “Cumhurbaşkanının yakınları yurt dışındaki bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdi” diyerek aldatan şahsın ipliğini pazara çıkardıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan bir kez daha söylüyorum: Cumhurbaşkanının ve yakınının, senin şahsında biriken bu tür dolandırıcılıklarla asla alakası ve işi yoktur. Yurt dışında gönderilmiş herhangi bir paraları da kesinlikle söz konusu değildir” diye konuştu.

İlgili siyasi parti liderinin, “belge” diye salladığı ve hepsi de sahte olan kâğıt parçalarında bu iddiayı destekleyecek hiçbir bilgi bulunmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu durumda ana muhalefetin diğer adıyla ana hıyanetin başındaki zata çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum: Şayet iddiasını ispat edebilmiş olsaydı, ben Cumhurbaşkanlığından ayrılacak, siyaseti de bırakacaktım. Ortada bu zatın iddia ettiği gibi bir para gönderme işi olmadığına göre, aynı onurlu, haysiyetli, ilkeli tavrı kendisinden bekliyorum. Salı gününden bu yana CHP’nin başında durduğu her günü, her saati, bu zatın sözünü tutamadığı ve gereğini yapmadığı bir zaman olarak kaydediyorum” dedi.

Söz konusu siyasi liderin, daha önce televizyon ekranlarında milletin gözüne bakarak, ”Yüzde 40 oy alamazsam gereğini yaparım” dediğini ve söylediğinin yarısına yakın oranda kaldığı hâlde kılını kıpırdatmadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu zat, ağzından çıkandan öylesine habersiz ki mesela geçtiğimiz hafta grup konuşmasında, ‘Uyuşturucu kullanımıyla ilgili meclis araştırma önergesi verdik, AK Partililer reddetti’ dedi. Hâlbuki bu önerge, Meclis Genel Kurulunun 2 Kasım tarihindeki oturumunda, AK Partili milletvekillerinin desteği ve katkısıyla kabul edilmiş, araştırma komisyonun kurulmasına karar verilmiştir. Dedim ya, yalanlarla, iftiralarla, eline tutuşturulan kâğıtları okumakla öylesine beyni bulanmış ki, gerçek hayatta ne olup bittiğinden haberi yok. Veya bir başka ihtimal olarak, partisi içinden birileri, bu konuda da yine kendisini tongaya düşürdü. Artık orasını biz bilemeyiz, meselelerini varsınlar kendi aralarında halletsinler.”

Aynı siyasi parti liderinin, ABD’nin Türkiye’ye karşı bir silah gibi kullanmaya çalıştığı Zarrab davasıyla ilgili açıklamalar yapacağına dair açıklamalarına da işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu dava ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“ABD’DEKİ DAVANIN PROJESİ YÖNETİM İÇİNDEKİ BİR GRUBA AİT”

ABD’de görülen davanın, hukukla, adaletle, ticaretle uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığına ve davanın bir “cambaza bak, cambaza” oyunu olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu oyunla, bir taşla aynı anda pek çok kuş birden vurulmak hedefleniyor. Bunlardan biri, Türkiye’nin tüm dikkati ve ilgisi bu davaya çekilerek, Suriye ve Irak’ta ülkemiz aleyhine yürütülmek istenen projeye hız verilmek istenmesidir. Davanın projesi, Amerikan yönetimi içindeki bir gruba aittir; malzemelerinin temini görevi de FETÖ’ye ve CHP’ye verilmiştir” şeklinde konuştu.

ABD’de, Türkiye’de vaktiyle yaşanan 28 Şubat dönemine benzer bir sürecin yaşandığına dikkat çekerek, kritik kademelerdeki eski yönetim bakiyesi bir grubun, Türkiye konusunda; ABD Başkanı Trump yönetiminin iradesine aykırı bambaşka bir politika izlediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasiye olan saygıları sebebiyle muhataplarının, seçimle iş başına gelen yönetim ve ABD Başkanı Trump olduğunu kaydetti.

“DAVA ŞANTAJ ARACI OLARAK GÜNDEMDE TUTULUYOR”

“Bizi, İran’la ticaretimiz sebebiyle yargılamaya kalkanların niyeti, sınırlarımızın boyunca kurmaya çalıştıkları on binlerce kişilik terör ordusunu gizlemektir” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyrine bakıldığında davanın, Türkiye’ye bölgedeki iddialarından ve kazanımlarından vazgeçirmek için bir şantaj aracı olarak kullanılmak üzere gündemde tutulduğunun açıkça görüldüğünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye karşı en küçük muhabbeti bulunmayan kişilerin dahi, bu aleni tezgâh karşısında isyan ettiğine işaret etti ve şunları söyledi: “Öncelikle, bu davanın gerçekte ne olduğuna bir bakmakta fayda var. İddianameye bakılırsa davanın konusu, Amerika’nın İran’a uyguladığı yaptırımların delinmesine yönelik bir planın ortaya çıkartılmasıdır. Yine iddianameye göre Türkiye, İran’dan aldığı doğal gazın parasını, kendi bankalarında tutmak yerine, bir takım yol ve yöntemlerle asıl alacaklıya, yani İran’a aktarmış. Davanın sanıkları, bu amaçla Amerika’yı dolandırmak, ilgili yasaları ihlal etmek, kara para aklamak gibi işlemler için komplo kurmakla suçlanıyor. Esasen, Amerika’nın İran’a yaptırımlarını, en başta kendi şirketleri olmak üzere, Batının değişik ülkeleri delmiştir. Bundan ya haberleri yok, ya da burada da aynı şekilde provokasyon devam ediyor. Batıda, bu konuda pek çok banka suçlamalarla karşılaşmış ve milyarlarca avro ödeme yapmışlardır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL