“Cumhuriyet’in kurulması tarihin ender kaydettiği bir başarıdır”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı: “Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşımın adıdır. Yüce Atatürk’ün deyişiyle, “Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.” Bir aydınlanma tasarımı olan..

“Cumhuriyet’in kurulması tarihin ender kaydettiği bir başarıdır”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı:

“Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşımın adıdır. Yüce Atatürk’ün deyişiyle, “Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.”
Bir aydınlanma tasarımı olan Cumhuriyet, siyasal, toplumsal, hukuksal, kültürel ve ekonomik dönüşümlerin yolunu açmış, Türkiye çağdaş uygarlıkla bütünleşme yolunda övgüye değer atılımlar gerçekleştirmiştir.

Cumhuriyet, bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, Atatürk öncülüğünde yurduna ve egemenliğine sahip çıkan, O’nun ilke ve devrimlerini gönülden benimseyen Ulusumuzun soylu kişilik özelliklerinin bir yansımasıdır.

Bu yönüyle Cumhuriyet, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi, büyük bir devrimin ülkemizdeki adıdır.

Kurtuluş Savaşı, Ulusumuzun var olma savaşımı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir.

Ulusumuzun ve Ordumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet’in kurulması tarihin ender kaydettiği bir başarıdır.

Vatandaşlarımız içerisinde bulunduğumuz ekonomik nedenler, sosyal ve çevresel faktörler nedeniyle umutsuzluğa kapılmamalıdır.

Bizler beraber ve birlikte olduğumuzda neler yapabileceğimizi 7 düvele ispat etmiş bir milletin evlatlarıyız. Zor günler mutlaka gelip geçicidir.

Kim ne yaparsa yapsın gelip geçmeyecek olan ilelebet payidar olacak şey ise Cumhuriyetimizdir.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL