Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Darıca Kent Meydanı’nda Nöbetteydi | Kocaelide Bugün

Darıca Kent Meydanı’nda Nöbetteydi

Darıca 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Darıca’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Darıca Kaymakamlığı ile Darıca Belediyesi’nin birlikte düzenlediği etkinlikler Nenehatun Mezarlığı’ndaki şehitlikler ziyareti ile..

Darıca Kent Meydanı’nda Nöbetteydi

Darıca 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Darıca’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Darıca Kaymakamlığı ile Darıca Belediyesi’nin birlikte düzenlediği etkinlikler Nenehatun Mezarlığı’ndaki şehitlikler ziyareti ile başladı. Bağlarbaşı Merkez Camii’nde öğle namazının ardından okunan Mevlid-i Şerif’le devam eden etkinlikler Çınaraltı Meydanı’ndan Darıca Kent Meydanı’na kadar yapılan Kortej Yürüyüşü’nün ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Anma Programı ile son buldu.

EDİP ZENGİN UNUTULMADI

Darıca Şehitliği’nde düzenlenen programa Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü ismail Oğuz, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Ufuk Acay, Darıca CHP İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, Darıca MHP İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, Darıca Belediye Başkan Yardımcıları Cüneyt Şentürk ve Abdullatif Özkan, Darıca Belediye Meclis Üyeleri, şehit aileleri, Darıcalı muhtarlar, partililer, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda şehitlerimiz için Kur’an-Kerim okunurken, program Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç tarafından okunan dua ile son buldu. Etkinlikler Bağlarbaşı Merkez Camii’nde öğle namazının ardından okunan Mevlid-i Şerif’le devam ederken, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte Darıca Belediye Başkanı Mzuaffer Bıyık, 15 Temmuz’da şehit edilen Edip Zengin’in annesini ziyaret ettiler.

KORTEJE YÜZLERCE KİŞİ KATILDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Çınaraltı Meydanı’ndan Darıca Kent Meydanı’na kadar Kortej Yürüyüşü yapıldı. İlçe protokolü ile birlikte binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte vatandaşlar zaman zaman sloganlar atarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

DARICA KENT MEYDANI’NDA NÖBETTEYDİ

15 Temmuz 2016’da yapılan hain darbe girişiminde vatandaşların toplanma noktası olan ve devamında 27 gün boyunca “Vatan Nöbeti” tutulan Darıca Cumhuriyet Meydanı bu yıl da anma etkinliklerinin merkezi oldu. Meydanı dolduran kalabalık, gecenin ilerleyen saatlerine kadar alanı terk etmezken, gece boyunca Darıca Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından vatandaşlara yiyecek ve içecek ikram edildi.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan program okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan dualarla devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERsoğan’ın İstanbul Atatürk Havaalanında vatandaşlara yaptığı konuşma dev ekranlardan canlı olarak verildi.

ÖZIŞIK DARICALILARA 15 TEMMUZ ANILARINI PAYLAŞTI

Darıca’daki anma etkinlikleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ederken,  Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık’ta Darıca’daki anma etkinliklerine katıldı. Özışık programda darbe gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında Darıcalılarla en özel anılarını paylaşırken, “15 Temmuz gecesi milletimizin topyekün bir mücadele örneği sergilemiştir. Topa, tüfeğe karşı canını hiçe sayan, tanklara, F16 lara kafa turan bu millet ilelebet bağımsız kalacaktır, bunu 15 Temmuz 2016’da dosta düşmana gösterdik. Biz bir ve beraber olduktan sonra önümüzde hiçbir güç duramaz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL