Ekonomi Genel Güncel Manşetler Surmanset

Dijital Liderler KOBİ’lerle Buluşuyor” 

Anadolu’da üretime odaklanmış sektörlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak amacıyla yürütülen Dijital Anadolu Proje’sinin üçüncüsü olan “Dijital Liderler KOBİ’lerle Buluşuyor” Semineri İlimizde Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Wellborn Otel’inde gerçekleştirilen seminere Vali Hüseyin..

Dijital Liderler KOBİ’lerle Buluşuyor” 
Anadolu’da üretime odaklanmış sektörlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak amacıyla yürütülen Dijital Anadolu Proje’sinin üçüncüsü olan “Dijital Liderler KOBİ’lerle Buluşuyor” Semineri İlimizde Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Wellborn Otel’inde gerçekleştirilen seminere Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, DOĞUMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gürol Ciğerdelen, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, Microsoft Türkiye Kanal Bölge Yöneticisi Ali Kemal Karabulut, Dijital Partners CEO’su Tunç Günbey, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.
Seminer, DOĞUMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gürol Ciğerdelen, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın konuşmalarıyla devam etti.
Vali Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında;“Değerli katılımcılar, İş Bankası ve TÜRKONFED’in düzenlediği Dijital Anadolu toplantısına Kocaeli olarak ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyor, bütün konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Kocaeli, Türkiye’nin nüfus itibariyle onuncu büyük şehri olmasına rağmen Türkiye ekonomisi içerisinde belirli alanlarda ilk üçte yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl toplanan vergi gelirlerine baktığımızda İstanbul’dan sonra 69 milyarlık vergi ödemesiyle Kocaeli, ikinci sırada yer almaktadır.  Özellikle Kocaeli gümrüklerinden yapılan ithalat ve ihracata baktığımızda Türkiye’nin dış ticaretinin %17,12’si de Kocaeli gümrükleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. 35 limanıyla Kocaeli geçen yıl 73 milyon tonla en fazla elleşlenen yük itibariyle Körfez olarak birinci sırada yer almıştır. Süreç itibariyle baktığımızda değişen ve gelişen dünyada bilgi teknolojileri, bilgi çağı sürekli olarak bizleri farklı bir noktaya taşıyor. Ticaretin ve ekonominin bundan ayrı olması düşünülemez ve bu noktada birçok alanda yürütülen çalışmalar var. Kocaeli ili aynı zamanda Bilişim Vadisine de ev sahipliği yapıyor. Birinci etabı tamamlanan ve üç etap olarak düzenlenen Bilişim Vadisinde de çok sayıda firmamız yer alarak sadece Kocaeli’nin değil Türkiye’nin bu alandaki vizyonu olmaya hızla ilerliyor. Ticaretin daha da yaygınlaştırılması adına teknolojiden ve bilgi toplumunun getirdiği bütün imkanlardan yararlanılması adına bu toplantının da çok önemli katkılar sunacağına olan inancım tamdır. Süreç itibariyle bu noktada yapılmış olan çalışmalardan yararlanmak, uluslararası alanda rekabet edebilir firmalarımızı taşıyabilmek adına bu toplantının çok büyük katkılar sunabileceğini düşünüyorum. Bu toplantının gerçekleşmesi adına katkı sunan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyen Vali, toplantının hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL