Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Doğa Mutlaka İntikamını Alır | Kocaelide Bugün

Doğa Mutlaka İntikamını Alır

Son Ağaç Kesildiğinde Son Nehir Kuruduğunda Paranın Yenmeyeceğini Anlayacaklar  KOCAELİ MİLLETVEKİLİ TAHSİN TARHAN’IN KAZ DAĞLARI’NA ALTIN MADENİ İŞLETMESİ KURULMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI Kocaeli Milletvekili ve CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü..

Doğa Mutlaka İntikamını Alır

Son Ağaç Kesildiğinde Son Nehir Kuruduğunda Paranın Yenmeyeceğini Anlayacaklar 

KOCAELİ MİLLETVEKİLİ TAHSİN TARHAN’IN KAZ DAĞLARI’NA ALTIN MADENİ İŞLETMESİ KURULMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Kocaeli Milletvekili ve CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Kaz Dağları’na Kanada’lı Alamus Gold Firması tarafından altın madeni yapılması sebebiyle yüz binlerce ağacın kesilmesi üzerine gerçekleşen doğa katliamı için:

“Kanadalı Alamus Gold Firması, kendi ülkesinde bırakın ağaç kesmeyi, orman arazisine tabiat parkı bile kuramaz, çünkü devlet izin vermez” dedi.

SON AĞAÇ KESİLDİĞİNDE SON NEHİR KURUDUĞUNDA PARANIN YENMEYECEĞİNİ ANLAYACAKLAR

Tahsin Tarhan, “Alamus Gold Şirketi Kaz dağlarında 3 milyon ons altın bulunduğunu Değerinin 4 milyar dolar yani, 22 milyar 640 milyon lira olduğunu. Yaptıkları yatırımın sadece 100 milyon dolar” olduğu dile getiriyor.

Çalışanların maaşlarını ise sadece Türk Lirasıyla yapacaklarını çünkü döviz karşında çok değersiz olduğunu söylüyor.

Son ağaç yok olduğunda paranın değil önemli olanın doğa olduğunu anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak.
Asıl sorun yabancı bir şirketin siyanürle ülkemizde altın aramak istemesi değil,İktidar yetkililerinin çok normal bir durummuş gibi buna izin vermeleridir” dedi

KANADA’DA AĞAÇ KESİP MADEN ARANABİLİR Mİ?

Tahsin Tarhan, “Ne yazık ki devlet olma ciddiyetini her geçen gün kaybediyoruz. Ciddi hiç bir devllete bugün Kaz dağlarında yaşananları göremezsiniz.

Altın aramak isteyen şirket Kanadalı olduğu için oradan örnek vermek istiyorum.

Kanada’da Araziler ve Maden Mülkiyeti 1900’lü yılların başlarına kadar arazilerin yeryüzü mülkiyeti ile yeraltı maden mülkiyeti yerel mevzuata bağlı olarak birbirinden ayrılmamıştır.

O zamandan beri maden hakları devletin mülkiyetine geçmiştir.

Alınıp satılamaz ancak devlet tarafından özel kişi veya şirketlere, kuruluşlara kira gibi işletme hakkı verilir. Bunun sonucu bu gün Kanada’da madenlerin % 90’ından fazlası devletin mülkiyetindedir.

Kalan % 10 özel kişi veya kuruluşlarda geçmişten gelen hakların devamı mahiyetindedir. Özel mülkiyetteki madenler yüzeysel tapu hakkından ayrı olarak satılıp alınabilir. Yani madencilik faaliyetlerinin en yoğun olduğu ve Dünya pazarını karşıladığı ülkede bir Türk şirketinin maden aramak içim bırakın ağaç kesmeyi işletme kurduğunu bile göremezsiniz” dedi

KAZ DAĞLARININ YERLİ TETİKÇİSİ DOĞU BİGA MADENCİLİK

Tahsin Tarhan, “Türkiye’nin akciğerlerinin altın için katledilmesinde sadece Kanadalı Alamus Gold firması yok. Yerli ortak, Doğu Biga Madencilik doğa katliamına ortak olmuş, iş birliği yapmış durumdadır.

İşin daha da hazin yanı bu şirketin Sanayi Bakanlığı tarafından teşviklerle ödüllendirilmesi ve maddi olarak desteklenmesidir.” dedi

DOĞA MUTLAKA İNTİKAMINI ALIR

Tahsin Tarhan,” Ortak akılla, hep birlikte bu yanlıştan dönülmelidir. Bahsi geçen konu sadece belirli bir alanı değil tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir alandır.

Doğa’ya karşı yapılan yanlışların mutlaka geri dönüşleri oluyor. Dere yatağına yapılan Toki’lerden, yanlış imar yapılarından, denizlerdeki kıyı şeritlerinin doldurulmasından sonra yaşanan felaketleri görüyoruz. Bugün sadece orman alanını değil milyonlarca canlının yaşam alanını yok edenler bilmelidir ki doğa mutlaka intikamını alacaktır. Bu yanlış çok daha büyük yanlışlara sebep olmadan vazgeçilmelidir” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL