“Dünya ile yarışabilecek iddialı bir ülke olmaya gayret ediyoruz”

Maske ve Test Merkezinin Protokol İmza Töreni, Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirilecek Maske ve Test..

“Dünya ile yarışabilecek iddialı bir ülke olmaya gayret ediyoruz”

Maske ve Test Merkezinin Protokol İmza Töreni, Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi

Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirilecek Maske ve Test Merkezinin protokol imza töreni, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Planlama Müdürü Necdet Barlas, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu’nun katılıyla gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Planlama Müdürü Necdet Barlas, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi  Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu’nun konuşmalarının ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; Ülkemizin başta dünya ile yarışan, rekabet eden bir ülke haline gelebilmesi; öncelikle bilimsel kapasitesi, teknolojik gelişmeleri takip edebilmesi ve teknoloji üretebilmesinden geçiyor. Bu nedenle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanımıza, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörümüze ve kıymetli ekibine, burada çalışan ve emek veren her bir bilim insanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti Eksikliklerini Süratle Tamamlıyor

Dünya ile yarışabilecek ve iddialı bir ülke olmaya gayret ettiğimizi belirten Vali Seddar Yavuz; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde eksikliklerimizi süratle tamamlayıp, dünya ile yarışabilecek iddialı bir ülke olmaya gayret ediyoruz. İmzalanan bu protokolün ne kadar ekonomik yarar getireceğinin yanısıra, Ülkemizde böyle güzel işlerin yapılabiliyor olabilmesi bizim için çok daha kıymetli. Pandemi süreci içerisinde özellikle devletler arasında yaşanan olaylar bize çok önemli dersler verdi. Biz artık her şeyi kendimiz yapabilecek bir seviyeye mutlaka gelmeliyiz. Bunun için azim ve kararlılıkla çalışıyoruz.’’ diyen Vali Seddar Yavuz böylesine kıymetli bir kurumda bulunmanın bir onur vesilesi olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle Maske ve Test Merkezinin protokolünü imzalayarak, günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Maske ve Test Merkezinin protokolü ile; Maske ve diğer koruyucu giysiler dahil olmak üzere, ülkemizde fonksiyonel tekstillerin testlerinin yapılabilirliği konusunda altyapı ve bilgi birikimi eksikliğinin giderilerek, bu alandaki dışa bağımlılığının ortadan kaldırılması, test-analiz hizmetlerinin yerli olarak sağlanması yoluyla bu alandaki yeni ürün geliştirme, ürün belgelendirme çalışmalarına hız kazandırılması, Sektörün Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon yeteneğinin geliştirilmesi yoluyla rekabet gücünün ve ihracat kapasitesinin artırılmasına yönelik bir test altyapısı oluşturulması amaçlanmıştır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL