Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
"Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir” | Kocaelide Bugün

“Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Yardımlaşma Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve..

“Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Yardımlaşma Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Yardımlaşma Günü’ nde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün “Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir” sözünü tekrar hatırlatarak, kadına ve türlü canlıya uygulanan şiddeti kınıyorum.

Anadolu kadını, Kurtuluş Savaşı sırasında gerek cephede gerekse cephe gerisinde tüm gücünü göstererek, eşsiz mücadele örneğinin önemli bir parçasını oluşturmuş, Cumhuriyetin ilanı ile birlikte seçme ve seçilme hakkına 5 Aralık 1934’te bir çok Avrupa ülkesinden önce kavuşmuştur. Türk Kadını, geçmişten günümüze gelen azmi, çalışkanlığı ve vatan sevgisiyle, girişimci ve cesur olmakla birlikte, daima üreten, ülkesini destekleyen güçlü kadınlar olarak dünyanın karşısında gerektiğinde savaşta da varız diyebilmiştir.

Günümüzde kadınlarımıza uygulanan şiddet hem dünyada hem de ülkemizde çığ gibi büyüyen, çağımızın utanç kaynağı olmuştur. Fiziksel şiddetin yanında kadınlarımıza her alanda uygulanan psikolojik şiddette, bu acı olayların başka bir boyutudur. Şiddetin her türlüsü, maalesef hepimizi derinden yaralamaktadır. Şiddet, kadına ve tüm canlılara el kaldıran aciz zihniyetin sonucudur.

Gebze Ticaret Odası olarak, kadınlarımızın yıllardan beri bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar hayatın her alanında büyük çaba ve başarılarına şahit olduğumuzun ve onlara imkan verildiğinde yeni fikir ve önerilerin ortaya çıkması ve üretkenliği konusunda ne kadar yaratıcı olduklarının bilinciyle, kadınların toplumda layık oldukları saygı ve sevgiyi görmesini diler, daima güvende olmaları için her türlü fedakarlığı kuvvetle desteklediğimi belirtirim.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL