Dursun “Bayram tadında nice 10 Ocak’lar”

CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Av.Recep Dursun ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı yayınladı:      10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın..

Dursun “Bayram tadında nice 10 Ocak’lar”

CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Av.Recep Dursun ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı yayınladı:     

10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler  Bayramı” olarak kabul edilen bu özel gün 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 askeri darbeleriyle tırpanlanması ile birlikte Çalışan Gazeteciler Günü’ne dönüşmüştür.

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır.

İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. Toplumun gelişimi ve  kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır.

Demokrasinin, özgürlüğün, adaletin, düşünce hürriyetinin her alanda yok sayıldığı ülkemizde,  tıpkı geçen yıl ve ondan önceki 10 yıl boyunca olduğu gibi,  siz değerli basın emekçilerimizin yıpranma paylarından, haber yapma özgürlüklerine kadar birçok alanda sorunları hala devam ediyor ve bu sorunlar her geçen gün katlanarak büyürken bizzat AKP tarafından iyice körükleniyor. Hem ulusal hem de yerel basın açısından gazetecilik mesleğinin zor koşulları yıllardır değişmiyor ve buna bir de iktidar baskısı ekleniyor.

Demokrasiyi sözde “ileri” götürdüğünü söyleyen iktidarın basında sendikalaşma konusundaki duyarsızlığı ve konuyu bir sorun olarak tanımlayarak gündemine dahi almaması aslında onun antidemokratik yönetim biçiminin ve anlayışının açık kanıtı olarak karşımızda duruyor.

Bir ülkede iktidar mensupların vatandaşlara hangi gazetelerin okunması gerektiğini, medya patronlarına da kendisi ile aynı düşünmeyen muhabirleri, gazetecileri işten atmalarını söylüyorsa, o ülkede ne özgürlük, ne adalet ne de demokrasi var denilebilir. Çünkü, tutuklu gazeteci sayısı ile dünya çapında hiçbir ülkeye liderliği kaptırmayan ülkemizde, canları pahasına görev yapan basın mensuplarına yönelik uygulanan baskı, tehdit ve şantaj,AKP hükümetinin her alanda alışkanlık haline getirdiği zor, zulüm ve baskının bir diğer yansımasıdır ve AKP kendisi gibi düşünmeyen, kendinden olmayan herkesi içerde toplamaya, onları yıldırmakla uğraşmaktadır.

Basın emekçilerinin her geçen gün çalışma koşullarının ağırlaştığı, buna karşılık ücretlerinin zamanında ödenmediği, mesai haklarının verilmediği bir ortamda, onların yoksulluk sınırının altında yeri geldiğinde ölümle burun buruna kalarak çalışmak zorunda kaldıkları bir dönemde, her zaman doğruları yazmayı ilke edinmiş, cesur, vefakar tüm gazetecilerimizin ,ilçemiz, bölgemiz, ilimiz ve ülkemizin tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum.

Öncelikle daha bağımsız ve özgür, ardından daha örgütlü ve her tür özlük hakkının uygulamada olduğu, 10 Ocak 1961’de olduğu gibi bayram tadında nice 10 Ocak’lar diliyorum.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL