Eğitim Güncel Manşetler

Eğitimde milli duruş önemlidir

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, büyük Türkiye’nin oluşmasında güçlü bir neslin önemine vurgu yaparak okul ziyaretlerini her fırsatta sürdürüyor. Derince ilçesinde yer alan..

Eğitimde milli duruş önemlidir

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, büyük Türkiye’nin oluşmasında güçlü bir neslin önemine vurgu yaparak okul ziyaretlerini her fırsatta sürdürüyor. Derince ilçesinde yer alan Çenesuyu İlköğretim Okulu, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Pakmaya Huriye Pak İlköğretim Okullarını ziyaret eden Karaosmanoğlu, bir ülkenin izzetinin, onurunun ve haysiyetinin önemini küçük yaşlarda öğrencilere anlatılmasının önemine değindi.

“EN ÖNEMLİ ETKEN GENÇLERİMİZ OLACAK”

Türkiye’nin geleceğe güvenle bakabilmesi ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesinde gençliğin yetişmesindeki pozitif ivmenin küçük yaşlarda verilecek öğretilere bağlı olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Ülkemizin içinden geçtiği kritik süreçte eğitimde sergilenen millî bir duruş çok önemlidir” dedi. Çocukların bilimin ışığında değerlerimizle yetişmesinin önemine de vurgu yapan Karaosmanoğlu, “Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkılmasında en önemli etken gençlerimiz olacak. İnşallah bunu başaracak bir nesil de öğretmenlerimizin fedakârlıklarıyla geleceğe hazırlanacak” açıklamasını yaptı.

“ÇOCUKLAR OKULA GİDERKEN BİZDE SPORA GELİYORUZ”

Okul müdürleri Süleyman Beyazyüz, Fatma Çelik ve Halil Öztürk’den gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, okulların bahçesinde spor yapan öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un da hazır bulunduğu ziyaretlerde “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi kapsamında spor yapan annelerle de bir araya geldi. Anneler ortaya koyulan bu hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini ifade ederken, Karaosmanoğlu’na da “Çocuklar okula giderken bizde spora geliyoruz. Siz ve ekibinizden Allah razı olsun” ifadelerini sarf ettiler.

“BU PROJE TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

Spor yapan annelerle olan görüşmesinde doktor kontrolünde ilaç kullanımını azalttıklarını, mevcut ağrılarının azalarak kilo vermeye başladıklarını söyleyen annelerin mutluluğa ortak olan Karaosmanoğlu, “Kadınlarımızın hayata daha pozitif bakmasını çok önemli ve değerli buluyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak ortaya koyduğumuz bu çok önemli sosyal projedir. İnanıyorum ki tüm Türkiye’ye de örnek olacaktır” açıklamasını yaptı. Spor yapan annelerden burada yaşadıkları mutluluğu ve memnuniyeti çevreleriyle paylaşmalarını da isteyen Karaosmanoğlu, “Çocuklarınızla birlikte spor yapmayı veya onları spor yapmaya yönlendirmeyi asla ihmal etmeyin” hatırlatmasını yaparak sözlerini tamamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL